Vaše priče

PULJIĆ ŽESTOKO IZ VAŠINGTONA: Pretres Bećirovićevih ambasadora, Avdović najgore prošao

Ugledni bh. novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona dao je svoj sud o svemu.

Ne stišavaju se reakcije nakon što je objavljen popis kandidata člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića za ambasadore Bosne i Hercegovine.

Ivica Puljić, ugledni bh. novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona dao je svoj sud o svemu.

-Zanimljivo je da se Denis Bećirović nije sjetio ambasadorice Mirsade Čolaković. Možda zato što je iskusna diplomatkinja koja razmišlja svojom glavom u korist Bosne i Hercegovine. Pouzdano znam da je vrlo cijenjena i u Washingtonu i u UN-u i da ima sjajne odnose sa svjetskom diplomatama, poručio je Puljić te dodao:

-Erol Avdović, koji mene ni nacrtanog ne voli vidjeti, lajkao je moj tvit! Zašto? Zato što je objavljeno da ga je Bećirović nominirao za ambasadora. Erol je svjestan koliko ja znam o njegovoj ljigavosti, lažima i samopromociji, pa želi da ga ostavim na miru. Odbijam, zaključio je Puljić.

 Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović predložio je sljedeće kandidate za ambasadore BiH: Damir Arnaut – Njemačka, Zlatko Lagumdžija – UN, Haris Bašić – Vijeće Evrope, Erol Avdović – Belgija, Amira Arifović – Harms – Italija, Anesa Kundurović – Danska, Elma Kovačević-Bajtal – Crna Gora. Haris Hrle – Indija, Osman Topčagić – Ujedinjeno Kraljevstvo, Nijaz Čardaklija – Iran, Sabit Subašić – Egipat, Emin Čohodarević – Pakistan, Nusret Čančar – Kuvajt, Armin Limo – Indonezija.

Povezani članci