Vaše priče

ODCJEPLJENJE NIJE "METAR DRVA": Dodikove grijehe ispaštat će njegovi slijepi sljedbenici

Novinar Slobodan Vasković u svom stilu je prokomentarisao pristanak Milorada Dodika da ga sasluša SIPA čiji rad bi zabranio u RS-u.

"Krajnje je neprihvatljivo i neozbiljno da se dostavlja i objavljuje informacija da je predsjednik RS-a dao izjavu što dovoljno govori o BiH i njenim institucijama. Sa druge strane, jasno je da je riječ o sprezi onih koji udruženo djeluju protiv Republike Srpske, institucija RS-a i srpskog naroda", saopštili su iz kabineta Milorada Dodka, nakon što sam objavio informaciju da je saslušan u svojstvu osumnjičenog u predmetu koji se vodi protiv njega i Miloša Lukića zbog rušenja Dejtona i napada na Ustavni sud, piše novinar Slobodan Vasković.

-Naredbu o sprovođenju istrage i saslušanju Dodika i Lukića kao osumnjičenih donijelo je Tužilaštvo BiH. Krajnje bi neprihvatljivo i neozbiljno bilo da ta informacija nije objavljena i da javnost nije obaviještena o njoj.

Još je neprihvatljivije i neozbiljnije od Dodikove naoko besmislene izjave da se jedna takva informacija, od suštniskog značaja za državu BiH, pokuša sakriti.

Naglašavam, naoko besmislene izjave, jer Dodik ne samo da prikriva krucijalnu informaciju da je osumnjičen, već, istovremeno brani sjevernokorejski Zakon o kriminalizaciji klevete koji treba da bude izglasan.

Najvažnije je da Dodik i dalje pokušava da sakrije najznačajniji dio te informacije - da je saslušan kao Osumnjičeni, a ne kao svjedok!

O pokušaju da se cijelo krivično djelo svede na “svjedok poziciju" Dodika imam niz detalja, ali ne želim sada njima zatrpavati javnost, već ću ih objaviti kada budem radio detaljni pregled ovog slučaja. Uskoro!

Dodik pokušava sebe prekvalifikovati u “svjedoka”, da žrtvuje samo Lukića, ali to bi bilo toliko neprihvatljivo i krajnje neozbiljno da bi se Tužilaštvo BiH samo srušilo od epske sramote i pokušaja zataškavanja.

Dodik je počinio krivično djelo i za njega treba i mora odgovarati. Nije “metar odsječenih drva” otvoreno otcjepljivanje od države, još manje ukidanje djelovanja državnih institucija na jednom njenom dijelu, u ovom slučaju Republici Srpskoj.

To ne samo da je neprihvatljivo i neozbiljno, već i izuzetno opasno zbog Dodikovog svjesnog pokušaja izazivanja haosa, pa i sukoba u Regionu. Trebalo je Dodik o tome ranije da misli, prije nego je postao osumnjičen.

Kao što je trebalo da misli o tome da je krajnje neprihvatlljivo i neozbiljno da prijeti ukidanjem djelovanja Sipe, te Tužilaštva i Suda BiH na teritoriji RS; A nakon toga kao krotki jaganjac ponizno prihvati da bude saslušan kao osumnjičeni i to od inspektora Sipe po nalogu Tužilaštva BiH.

Krajnje je neprihvatljivo i neozbiljno da Dodik uništavanje sopstvenog naroda, entiteta, države BiH, ekstremnih pokušaja da izazove sukobe u regionu, uopšte bude još uvijek na slobodi, a ne iza rešetaka.

To što sada pokušava da napravi izlaznu strategiju koja, ako postoji i zera morala u ovoj državi, a potom bar po’ zere prava i pravde, neće biti prihvaćena; Ta izlazna strategija, lako je čitljivo, jeste da Dodik “preko noći” napusti BiH. Ako već ne može da bude Hanibal Kanibal sve dok Srbi, kao narod, ne postanu prošlost o kojoj se govori u kategoriji - Kad jaganjci utihnu!

I djeluje da je on na to pristao. 

I da je to vrlo ozbiljno, naravno i prihvatljivo tom Potrošenom Pajacu opasnih namjera i opakih postupaka koji je svojim suludim igrarijama doveo državu gotovo do sloma. Ali o tome bi vrlo pomno trebali da razmisle oni koji ga slijepo prate na njegovom putu bez povratka; Koliko im je prihvatljivo da Dodik pobjegne, a oni ostanu otanu i, naravno, ozbiljno odgovaraju za sve zlo što su počinili.

Ima li strašnije kazne za Njih?! Nema. 

Što se Dodika tiče on je već poodavno neprihvatljiv, ali njegovi napadi i zle namjere nisu ni dalje nimalo neozbiljni, zaključio je Vasković.

Povezani članci