Vaše priče

ČUDESNE RUKE I OSMJEH TUZLANKE ALME: Od Australije do BiH Edhem Čustović nije imao bolje iskustvo u brijačnici

Bosanac i Hercegovac koji puno truda ulaže u podršku mladuim ljudima, Edhem Čustović i svoj odmor od univerzitetskih obaveza u Australiji koristi za promociju njihovih uspjeha u BiH. Iako njegova fondacija Bh Future Fondation uglavnom okuplja univerzitetsku omladinu okrenutu tehnologijama u Tuzli nam je pokazao da treba cijeniti svaku vrijednu ruku kojom se osigurava vlastitta egzistencija.

Usluga koja me je ostavila bez teksta! Rijetko me kada ostavi usluga bez teksta, pogotovo u Bosni i Hercegovini, ali danas sam napustio frizerski salon sa velikim osmijehom i osjećajem da će ova mlada djevojka napraviti pravi uspjeh!

Nakon što sam nekoliko sati bezuspješno trčao po Tuzli da pronađem brijača za šišanje i sređivanje brade, ugledao sam malu brijačnicu i okušao sreću po peti put.Na moje iznenađenje dočekala me mlada djevojka umjesto nekog barbera sa uvijenim brkovima i nekom zalizanom frizurom na što sam navikao.

Pomislio sam u sebi možda asistira frizeru, nije izgledala starije od tinejdžerice.Potpuno sam podcijenio tu mladu djevojku, ne samo da je bila majstorica svog zanata, bila je i vlasnica, mlada poduzetnica.Alma Hamzić ima samo 20 godina, ali njezino iskustvo i pružena usluga su nevjerovatna! Bila je prvakinja po BiH u svojoj struci, a ovim se bavi od djetnistva.

Vidi se koliko voli ovaj posao jer svaki detalj je ispraćen.Alma je prije 3 mjseca, odlučila je pokrenuti vlastiti frizerski salon za za muškarce, obećavši sebi i svojim klijentima da će isporučiti uslugu kakvu želila i za samu sebe.Ostao sam bez riječi na njezinu zrelost, njenu sposobnost da vodi zanimljiv razgovor, a sve to dok je brinula o mojoj kosi i bradi kao da sam u latinoameričkoj brijačnici u Miamiju (poznatoj po stilu i kvaliteti).

Osim što kvalitetno radi, Alma je uvijek vesela, vedra i nasmijana. Ona je mlada poduzetnica, koja ne čeka na milostinju, već se trudi zaraditi vlastiti novčić.Toplo preporučujem svim svojim prijateljima u Tuzli koji stvarno cijene fine detalje frizure i brade da svrate i pozdrave Almu.

Obećavam vam, usluga je besprijekorna.Master Cut nalazi se na adresi Franjevačka 6, Tuzla, odmah uz Jalu pored mosta sa kipovima.Alma, čestitam što si napravila ovaj korak u svom životu i hvala ti što si mi pružila najbolje iskustvo u brijačnici ikad (šišao i brijao u više od 50 zemalja pa govorim autoritetno kao netko tko brine o svom izgledu)

Povezani članci