Pozitiva

SJAJNE VIJESTI ZA BH. DIJASPORU: Wizz Air i Ryanair povećavaju broj letova, nove niže cijene

Wizz Air će iduće zime letjeti dva tjedna leta iz Banja Luke za Basel (kao i ovog ljeta), no povećava Dortmund sa 2 na 3 tjedna leta (ponedjeljak, srijeda i petak).

To je sada isti broj letova kao i prošle zime. No, Ryanair je najavio čak 6 letova i 1 liniju više nego prošle zime, a spominje se da bi i Air Serbia mogla uvesti treći tjedni let, Banja Luku čeka daleko bolja zima nego prošle godine.

Inače, Air Serbia na regionalnim linijama ima vrlo visoke cijene krajem VI. mjeseca (24-28.6.). Pa je tako povratni let za Dubrovnik 338 EUR, za Sarajevo 265 EUR, Pulu 255 EUR, Split 251 EUR, Zadar 243 EUR, Rijeku 198 EUR, Ljubljanu 189 EUR, Tivat 170 EUR, Zagreb 158 EUR, Podgoricu 145 EUR, Skopje 119 EUR, a za Banja Luku 107 EUR.

Za Mostar Air Serbia leti za 94 EUR, čak jeftinije od Banja Luke koja je uvijek imala najnižu cijenu. Mostar ima dva do tri puta niže cijene od ostalih destinacija u regiji. I konektirani letovi Air Serbie su stotinu do dvije stotine EUR jeftiniji od Croatie. Istim je za zaključiti da Air Serbia dumpingira Mostar i da je kompanija odlučila udariti na Croatiu Airlines.

Legalno i legitimno, nije Croatia prva kompanija na koju Air Serbia udara. Air Serbia vodi brdo ratova i sa najvećim igračima. I često je uspješna u njima. Nejaka Croatia tu nema šanse. Naravno, Croatia nije baš ništa napravila da odgovori i ima istu politiku koju je imala i prije dolaska Air Serbie na tržište, javlja Zamaaero.

 

Povezani članci