Pozitiva

I TO JE MOGUĆE: Iz Banja Luke do mora za samo sat vremena

Sama pomisao da za manje od sat vremena možete biti na moru je idealna, a upravo to je nedavno omogućeno iz Banja Luke.

Naime, početkom juna počela je ponovo s letovima ljetna linija Banjaluka – Tivat, koju organizuje nacionalna avio-kompanija “Air Montenegro”, a koja će letjeti dva puta sedmično, i to ponedjeljkom i petkom.

Iako kalendarski ljeto još nije počelo, na Crnogorskom primorju je primjetan veliki broj turista koji su došli iz svih krajeva svijeta, čemu ide u prilog podatak da se u Crnoj Gori trenutno nalazi oko 50.000 turista.

Ana Trifković Marković, direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, ističe da prema podacima lokalnih turističkih organizacija u Crnoj Gori boravi za devet odsto više turista u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

“To su podaci koji nas ohrabruju jer smo otvorili letove za nove destinacije, a gosti iz regiona su naši najdraži gosti koji su s nama svake sezone”, rekla je Trifković Markovićeva.

Najmlađi i najmoderniji grad na Crnogorskom primorju je Tivat, a oko njega su se ugnijezdila predivna ostrva Cvijeća, Svetog Marka, Gospe od Milosti, Tivatske Rive i sela Donja Lastva, a ujedno je jedini grad na Crnogorskom primorju koji ima aerodrom, te je zbog toga veoma privlačan za brojne turiste koji dolaze iz svih krajeva svijeta.

Ukoliko se odlučite da ljetovanje provedete u ovom gradu, smještaj možete pronaći u raznim apartmanima i luksuznim hotelima kako u blizini mora, tako i u nekim dijelovima van grada koji su idealni za mirniji odmor.

Povezani članci