Pozitiva

BINGO VUČE LOKOMOTIVU: Džambić i Hrnjić postigli ključni dogovor

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić u okviru današnje posjete Tuzlanskom kantonu održao je sastanak s vlasnikom grupacije Bingo Senadom Džambićem.

Tom prilikom razgovarano je o nastojanjima ove grupacije da poveća otkup domaćih poljoprivrednih proizvoda od poljoprivrednih proizvođača u Federaciji BiH, te osigura adekvatnu zastupljenost proizvoda na policama trgovačkog lanca, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

-Ovo je način da i drugi trgovački lanci u našoj zemlji podrže domaće poljoprivredne proizvođače. Posebno je važno insistirati na zastupljenosti proizvoda u vrijeme njihove berbe. Time direktno pomažemo ekonomiju Bosne i Hercegovine i štitimo radna mjesta, kazao je ministar Hrnjić.

https://i2.wp.com/www.biznisinfo.ba/wp-content/uploads/2023/06/hrnjic-bingo.jpg?fit=700%2C551&ssl=1

Federalno ministarstvo je kroz različite modele podržalo kompaniju Bingo posebno u izgradnji, proširenju i opremanju novih građevinskih objekata, u svrhu poljoprivredne proizvodnje.

Također, pružena je podrška u investicijama u poljoprivredne mašine i priključne uređaje za biljnu i stočarsku proizvodnju, kao i sufinansiranju uvođenja i certificiranja standarda u poljoprivredi i prehrambenoj industriji

Povezani članci