Pozitiva

BORCIMA PO 476 KM: Pomoć za lakšu zimu

Za 16.160 boraca u Republici Srpskoj isplaćena je finansijska pomoć za troškove grijanja u pojedinačnom iznosu od 476 KM, rečeno je Srni u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.

Vlada Republike Srpske i Ministarstvo u okviru svojih nadležnosti kontinuirano preduzimaju mjere za poboljšanje statusa boraca i zaštitu boračkih kategorija, te je borcima isplaćena finansijska pomoć za troškove grijanja, kažu u resornom ministarstvu.

- Riječ je o značajnim sredstvima koja će zasigurno ublažiti negativne socio-ekonomske uticaje energetske krize - poručili su iz Ministarstva.

Oni su dodali da su u skladu sa odlukom Vlade RS-a o načinu realizacije paketa podrške energetski siromašnim potrošačima isplaćena finansijska pomoć.

U resornom ministarstvu su istakli da su finansijska sredstva za isplatu novčane pomoći za grijanje obezbijeđena iz paketa energetske podrške iz sredstva EU, a u okviru pretpristupnih fondova finansijskog sporazuma za IPA tri za ovu godinu.

Vlada Republike Srpske je utvrdila da je ukupan broj lica čija domaćinstva ispunjavaju uslove za dodjelu finansijske pomoći za troškove grijanja u Republici Srpskoj više od 67.000.

Riječ je o paketu energetske podrške energetski siromašnim potrošačima/ugroženim domaćinstvima kroz dodjelu finansijske pomoći za troškove grijanja iz instrumenta pretpristupne pomoći IPA tri za ovu godinu od EU. Cilj dodjele pomoći jeste ublažavanje posljedica negativnih socio-ekonomskih uticaja energetske krize.

Povezani članci