Politika

OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE: Višković jasan, RS ne odustaje od aerodroma Trebinje i HE Buk Bijela

Načelno je data podrška da za ono što je u skladu sa Ustavom, zakonima BiH i nadležnostima, niko nikome ne treba da bude smetnja. Mi ne odustajemo od ideje gasovoda od Bijeljine do Prijedora, ali nemamo ništa protiv ni da se gradi veza sa neke druge strane u FBiH - naglasio je Višković.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković, koji je kao potpredsjednik SNSD-a bio na sastanku sa “osmorkom”, za “Glas Srpske” kaže da je još rano govoriti o konkretnim stvarima, jer je potrebno sačekati konstituisanje svih organa vlasti, ali da je namjera i želja onih koji će činiti vlast na nivou BiH da se ne prave smetnje jednom i drugom entitetu u realizaciji onih projekata koji su od interesa za njih.

- To i jeste normalno za jednu zemlju. Ovo su prvi razgovori i dosta toga je pred nama u narednim danima. Poruke su optimistične. I do sada smo imali takvih izjava, ali, nažalost, nismo dolazili u poziciju da to i uvedemo u završnu fazu. Nadam se drugačijem epilogu sada i da od toga imaju korist svi građani u BiH - rekao je Višković.

Iz Republike Srpske su u više navrata upozoravali da nema smisla da političari iz FBiH zaustavljaju projekte poput hidroelektrane “Buk Bijela”, aerodroma u Trebinju i prolaska gasovoda ispod Drine. Višković, koji je dobio mandat i za sastav novog saziva republičke Vlade, kaže da su i ta pitanja otvorena na sastanku sa predstavnicima “osmorke”.

- Načelno je data podrška da za ono što je u skladu sa Ustavom, zakonima BiH i nadležnostima, niko nikome ne treba da bude smetnja. Mi ne odustajemo od ideje gasovoda od Bijeljine do Prijedora, ali nemamo ništa protiv ni da se gradi veza sa neke druge strane u FBiH - naglasio je Višković.

Sastanak delegacija SNSD-a i "Osmorke" o formianju Vijeća ministara BiH održan je u subotu, kako se tvrdi, na Dodikovom privatnom imanju u blizini Laktaša.

Povezani članci