Politika

BIT ĆE BOSNE U GRADIŠKOJ: Armina prijetnje neće zaustaviti da sanja državu bez mržnje i zločina, Pokret za državu pod zastavom mira

Mladi SDP-ovac iz Gradiške Armin Hamzić opet je meta napada u svom gradu jer je okupio multietničku ekipu koja bez pardona zagovara zajednički život u BIH. Kulturan kakav i jeste obratio se danas javno braneći svoju ideologiju, ali i zastavu BiH koja se ponosno vratila u Gradišku.

Često dobijam prijetnje u posljednje vrijeme, sa svih strana. Pa da ovako ukratko svima odgovorim.

Kao prvo pravdanje za moje shvatanje Bosne i Hercegovine i moje shvatanje života uopšte, za mene je ponižavajuće.

Bosnu i Hercegovinu je stvorila kultura, tradicija i način života prije više od 1000 godina. Stvorili su je naši preci ( kad kažem naši - mislim na sve ljude koji žive u Bosni i Hercegovini).

.Nametali su Bosni i mržnju i strah, ali je nikada nisu uspijeli uništiti.

Što se tiče ove zastave koju ponosno ističem, a mnogima smeta i o tome ću ukratko.

Ova zastava je zaustavila ubijanja, silovanja, protjerivanje ljudi s ovih prostora. Zaustavila je glad i zločine.

Ovo je zastava, simbol zajedničkog života, tri ugla na trouglu predstavljaju tri konstitutivna naroda, zvjezdice predstavljaju Europu. Napomena nije reklama za Varta baterije.

Pod ovom zastavom nije palo kapi krvi i nadam se da nikada i neće. Da nikada više nijedna majka neće zaplakati za svojim sinom, jer svaka majka isto plače…

Pustite me bolan da sanjam i da volim ljude, da volim ovu svoju zemlju, malu, a za mene najveću i najljepšu!!!

 Na kraju možda sam po vašem mišljenju uzeo sebi suviše za pravo, praštajte, ali ne zaboravite ovo vam govori jedan obični momak koji je spreman da ne uspije u politici, da bude napadan, blaćen, ali da uvijek javno govori ono što misli i osjeća!!!

Povezani članci