Društvo

TUNEL KOJI ŽIVOT ZNAČI: Nove sjajne vijesti za istok BiH

Uprava JP Autoceste FBiH na današnjoj sjednici u Mostaru dopunila je Plan poslovanja za ovu godinu kojim se predviđa osiguravanje dodatnih sredstva u iznosu od 30 milijuna maraka za izgradnju tunela Hranjen, kao i 10 milijuna maraka za izgradnju brze ceste Mostar – Široki Brijeg u dužini od oko 10 kilometara iz vlastitih sredstava.

Također je u trogodišnjem Planu poslovanja predviđen ukupan iznos od 130 milijuna maraka za tunel Hranjen i 100 milijuna maraka za brzu cestu Mostar – Široki Brijeg, priopćeno je iz ovog poduzeća.

Plan poslovanja JP Autocesta FBiH će biti upućen Nadzornom odboru i Vladi Federacije BiH na odobravanje.

U priopćenju se dodaje kako će sredstva biti osigurana dijelom iz redovnih prihoda JP Autocesta FBiH, a dijelom iz redovnih transfera iz Proračuna Federacije BiH za razdoblje od naredne tri godine a što će biti definirano između Vlade Federacije BiH i JP Autocesta FBiH.

Također stoji kako će za iduće dvije godine trebati usuglasiti odnose financiranja između JP Autocesta FBiH i Vlade Federacije BiH.

Ovakvim pristupom će se skratiti vrijeme izgradnje na razdoblje od tri godine kako je procijenio stručni tim JP Autocesta FBiH, a financiranje će biti lakše s obzirom na sufinanciranje JP Autocesta FBiH i transfere od strane Vlade Federacije BiH, stoji u priopćenju.

Povezani članci