Društvo

OSTAVKA – ODMAH: Nakon hapšenja brata, glavni tužitelj mora otići

Aljoša Galić i Danko Kajganić ispitani su u Policijskoj upravi Orašje zbog sumnje da su početkom aprila ukrali "jaguar" na području ove opštine. Danko Kajganić je brat  glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.


 
"A.G. i D.K. su ispitani zbog sumnje da su počinili tešku krađu i biće predati postupajućem tužiocu Posavskog kantona", potvrdio je za medije iz RS portparol MUP-a Posavskog Kantona Zdenko Ćubel.

Galića i Kajganića uhapsili su sinoć pripadnici Policijske uprave Banja Luka na osnovu naloga Policijske uprave Odžak.

"Policijski službenici PU Banja Luka u saradnji sa policijskim službenicima PU Gradiška, vršili su operativne provjere u vezi sa dopisom PU Odžak u vezi krivičnog djela teška krađa izvršeno 13. aprila 2023. godine na području opštine Odžak, kojom prilikom je otuđeno putničko vozilo marke "jaguar".

Preduzimanjem operativnih mjera i radnji utvrđeno je da se lica A.G. i D.K. mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela i lišeni su slobode 24. maja. Sa ovim krivičnim djelom se povezuje  još jedno lice za kojim se intenzivno traga", saopšteno je iz PU Banja Luka.

Dodaje se da su na području Laktaša pronađeni dijelovi putničkog vozila, a na području Gradiške putničko vozilo, koji su uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje, uz potvrdu oduzeti.

Galić i Kajganić poznati su od ranije po krivičnim djelima.

Hapšenje Darka Kajganića, višestrukog povratnika i kriminalca, poznatog po izvršenju teških krivičnih djela razlog je zbog kojeg bi morao biti smijenjen po hitnom postupku, ako iz moralnih razloga sam ne podnese ostavku.

Povezani članci