Društvo

NEČUVENO: Kajganić ne odustaje od crne limuzine, ponovio je postupak

Glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić ne odustaje od metalik crne limuzine od 130.000 KM, te je ponovio postupak nabavke za ovo vozilo nakon što mu je prethodni propao jer nijedna ponuda nije dostavljena u predviđenom roku.

Tehničke specifikacije su i ovog puta gotovo iste kao i prethodnog, a i cijena je ostala ista kao i u prvom postupku nabavke, odnosno 130.000 maraka sa obračunatim porezom.

Tužilaštvo je precizno navelo specifikacije vozila. Zatražili su da posjeduje elektronski podesiva prednja sjedišta sa memorijom i lumbalnom podrškom i grijanjem prednjih sjedišta.

Zatražili su i da automobil ima elektronski stabilizacijski program, elektronsku parkirnu kočnicu, led svjetla, komande na volanu, adaptivni tempomat, sigurnosni sistem za upozorenje o napuštanju vozne trake i asistencijom upravljanja.

Zadnja bočna stakla moraju biti zatamnjena, kao i zadnje vjetrobransko staklo.

Vozilo mora biti automatik i ispunjavati minimalno Euro 6 standard.

Inače, prvi tender za nabavku službenog automobila raspisan je u trenutku kada je objavljeno da su brat glavnog tužioca Danko Kajganić i njegov kompanjon Aljoša Galić uhapšeni zbog sumnje da su umiješani u krađu automobila Jaguar u Odžaku vrijednog oko 100.000 maraka, piše Capital.

Tender koji je raspisan krajem maja poništen jer nijedna ponuda nije dostavljena u krajnjem roku, te je zbog toga ponovljen ovaj postupak nabavke.

Povezani članci