Društvo

NAKON BRUKE I NEMILIH SCENA: Mostarci uputili ispriku gostima iz Bijeljine

FC Mostar SG Staklorad uputio je ispriku Radniku iz Bijeljene nakon incidenta na sinoćnjoj futsal utakmica ta dva kluba u Mostaru.

U objavio na Facebooku Mostar SG Staklorad navodi se kako mostarski klub godinama važi za najboljeg domaćina te da sa svim futsal klubovima iz BiH i regije ima korektne odnose.

„Da smo uvijek bili dobri domaćini, dovoljno o tome govori činjenica da smo od strane UEFA-e, krovne kuće fudbala, čak četiri puta dobili domaćinstvo, odnosno odobrenje za organizaciju turnira, Lige šampiona. Nažalost, sinoć se desilo nešto što je bacilo mrlju na sav naš višegodišnji rad i trud. Svi smo negativno iznenađeni ovim što se dogodilo dok se završavala utakmica protiv Radnika iz Bijeljine. Tribine su bile pune starijih osoba, žena i djece koji su zajedno sa ljubiteljima futsala uživali gledajući utakmicu i navijali normalno za svoj klub, dok se nije pojavila ova grupa koja je napala navijače Radnika“, navode dalje iz Mostar SG Staklorad.

Uslijedio je kaos na tribinama u kojem su ozlijeđene četiri osobe iz Bijeljine, pa i neki domaći navijači koji su pokušali zaštiti goste.

„Mi smo uspjeli osigurati igrače na terenu i ispratiti ih do svlačionice na sigurno. Policija na tribinama uradila je svoj posao brzo i efikasno. Nadležnim policijskim organima prepuštamo da provedu istragu i da počinioci budu procesuirani. Ovakvim dešavanjima nije mjesto u dvoranama i na stadionima. Duboko žalimo zbog ovog nemilog događaja i upućujemo iskreno izvinjenje našim gostima i svima koji su povrijeđeni“, stoji u objavio Mostar SG Staklorad.

Povezani članci