Društvo

IZ HERCEGOVINE U SVIJET: Uspostavjen zračni most između Mostara i Poljske, uskoro letovi iz još četiri zemlje

U Zračnu luku Mostar u utorak je sletio zrakoplov poljskog avioprijevoznika "LOT" koji je charter letom dovezao 161 putnika te je po prvi put napravljen zračni most između Mostara i Poljske.

Turisti iz Poljske dočekani su mažoretkinjama i članovima kulturno-umjetničkog društva koji su putnicima ponudili tradicionalne hercegovačke proizvode kao osvježenje. Također, prve goste su dočekali i predstavnici mostarske gradske uprave predvođeni gradonačelnikom Marijem Kordićem baš kao i rukovodstvo mostarskog aerodroma.

- U mostarskoj zračnoj luci napokon vidimo očekivani 'šušur' i to me veseli. Već godinu dana komuniciramo u vezi problema Zračne luke Mostar, a konačno se rad od godinu dana počinje vidjeti na terenu, počinju nam dolaziti turisti i evo, danas vidimo primjer najvećeg zrakoplova koji se može spustiti u našu zračnu luku. Nadam se da je ovo početak jedne fine priče jer Zračna luka Mostar može biti potencijal čitave Hercegovine – rekao je gradonačelnik Mostara Kordić.

U utorak je na mostarski aerodrom sletio 161 putnik, dok je s njega odletjelo 67 putnika.

- Svečano smo dočekali let poljske kompanije „LOT” koja po prvi puta u povijesti slijeće u Mostar. Uspostavili smo zračni most između Poljske i BiH, odnosno između Katowica i Mostara, koji će letjeti jednom tjedno od današnjeg dana do 30. rujna ove godine. Sve je to napravljeno u suradnji s tour-operatorom „Rego Bis” iz Poljske – izjavio je ravnatelj Zračne luke Mostar Ivan Ljubić.

Ljubić je nadodao kako je zadovoljan realizacijom ugovora koji je potpisan početkom veljače ove godine u poljskim Katowicama.

- Uz sve nedaće koje su nas čekale usput, od ograničenja kretanja putnika preko rata u Ukrajini pa sve do trenutne inflacije realizirali smo planirano. Uz veliki entuzijazam svih dužnosnika na vlasti, djelatnika Zračne luke Mostar uspjeli smo i nastavljamo s oporavkom i poslovnim razvojem u svim segmentima. Stvaramo ambijent za jednu novu pozitivnu priču – naglasio je ravnatelj mostarskog aerodroma.

Potom je dodao kako su tijekom ljeta najavljeni dolasci iz Italije, Bejruta, Libanona, Irske, Jordana.

- Radimo na tome da vratimo stara tržišta, posebno vezana uz vjerski turizam, a otvaramo i nove letove i nova tržišta te radimo na dovođenju niskotarifnih prijevoznika – ustvrdio je Ljubić.

- Hrvatska uskoro ide u 'Schengen' i naši turisti neće moći dolaziti preko Splita i Dubrovnika, tako da će Mostar biti poželjna zračna luka. Našu strategiju provodimo do kraja – dodao je.

Povezani članci