Društvo

ZAJEDNO I NIKAKO DRUGAČIJE: Kamp u Hercegovini okupio mlade iz Banja Luke, Mostara i Konjica

U kampu Odreda izviđača "Neretva" Konjic, u utorak navečer otvoren je Interetnički kamp za djecu i mlade kroz projekat BRIDGE, koji se provodi uz financijsku potporu Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije, a implementira i sufinancira UNDP BiH uz potporu Grada Konjica.

 

Nakon dobrodošlice za sve sudionike kampa, koje su uputili starješina i načelnica Odreda izviđača "Neretva" Konjic Haris Hadžizukić i Selma Hadžihusejnović, kamp je otvorio gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

- Želja nam je da omogućimo što bolje i kvalitetnije uvjete za vaš boravak, ali i boravak svih gostiju koji posjećuju kamp i koji će to činiti u budućnosti. Upravo ovaj prostor neka bude mjesto susreta, rađanja nekih novih projekata, ideja, koje će rezultirati novim vrijednostima- rekao je Ćatić.

On se zahvalio Talijanskoj razvojnoj agenciji i UNDP BiH na ovim značajnim aktivnostima koje realiziraju na području Konjica.

- Grad Konjic sa zadovoljstvom sudjeluje u ovakvim projektima podržavajući ih. Zahvaljujem i Odredu izviđača 'Neretva' Konjic na aktivnom radu na tom planu. Vjerujem da ćete odavde ponijeti najljepše uspomene, da će vas planirane aktivnosti učiniti boljim i odgovornijim članovima društva, da ćete biti bogatiji za nova prijateljstva i svakako poželjeti ponovo doći - kazao je gradonačelnik Ćatić u obraćanju sudionicima kampa.

Kamp se održava u organizaciji Odreda izviđača "Neretva" Konjic i "Stari Grad" Mostar, a u njegovom radu sudjeluju i članovi Odreda izviđača "22. April" Banja Luka.

Interetnički kamp BRIDGE kroz dva ciklusa okupit će oko 100 sudionika, a cilj njegovog održavanja je povezivanje mladih i djece u aktivnostima koje su korisne za proces socijalizacije, tolerancije i podizanja ekološke svijesti kroz radionice i ljetne radosti na plaži Boračko jezero, izlet na rijeci Neretvi, te bogat program stjecanja izviđačkih vještina i znanja, igru i zabavu.

Gradonačelnik Ćatić je osim posjete Boračkom jezeru uoči održavanja kampa s predstavnicima UNDP-a, nakon zvaničnog otvaranja i druženja sa sudionicima, posjetio i kamp izviđača iz Zenice na Boračkom jezeru, gdje se susreo s predstavnicima ove organizacije, koja svakog ljeta okuplja značajan broj mladih u svom taboru, saopćeno je iz Grada Konjica.

Povezani članci