Društvo

ALKOHOL ZA VRTIĆE: Dodikova "heroina" voli feštati

Konstituirajuća sjednica NSRS opstaće upamćena po načinu na koji je vodila privremena predsjedavajuća Nina Radulović. Kao i ranije kada  se rijetko javljala za riječ pokazala je nepoštivanje prema opozicionim zastunicima, a o kakvoj se osobi radi možda otkriva i tenderska dokumentacija koju je potpisala kao direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka.

Na javnom pozivu za nabavku prehrambenih proizvoda i mješovite robe vrijednosti 4,1 milion KM, između ostalog, za potrebe vrtića naručila je 666 flaša alkoholnih pića, saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.

U tenderskoj dokumentaciji javnog poziva koji je ovih dana završen, direktorica Radulović traži da joj ponuđači dostave ponudu za isporuku 234 flaše vina, 72 flaše štoka i 15 kartona piva.

U tenderskoj dokumentaciji, koja je u posjedu portala CAPITAL, uz brojne prehrambene artikle za pripremu hrane djeci predškolskog uzrasta, potrebno je da ponuđač isporuči i „90 litara crnog vina“, „72 flasa bijelog vina Krstač“ (0,75), „72 flaše bijelog vina Šardone“ (0,75), „72 litre štoka“ i „360 flaša piva (0,33)“.

Banjalučkim vrtićima, u kojima boravi 2.150 djece, očito treba 72 kilograma „velikih slavskih svijeća“, odnosno nekoliko stotina svijeća, jer se u kilogramu nalazi od tri do pet svijeća u zavisnosti od veličine.

Na pitanje zašto vrtići kupuju 666 flaša alkoholnih pića odgovorila je njena pomoćnica Momirka Mitrović koja je sve uporedila sa nabavkom toalet papira!

„Mi smo ustanova koja ide u goste i kojoj gosti dolaze, moramo ih počastiti. To nisu velike količine na trogodišnjem periodu i one se mogu, a i ne moraju nabaviti. Uostalom, zašto ne staviti nešto odmah sada, nego da se kupuje poslije, posebno po nekoj većoj cijeni. Mi obilježavamo slavu u vrtićima, i u tom obredu se koriste vina. Mi imamo 19 vrtića i to vam je samo jedne godine 19 litara vina. Idemo u posjetu donatorima ili vrtićima iz drugih gradova kojima ponesemo kao poklon flašu pića. Govorimo o nekom normalnom funkcionisanju. Nemojte da se stavljamo u srednji vijek pa da nemamo toalet papira. Svaka normalna kuća u koju dođete ponudiće vas pićem i kafom. Čude me takva pitanja“, kaže Mitrović.

Ne znamo je li Radulović nešto konzumirala prije sjednice NSRS koju je smatrala svećanom i pokazala kako se odnosi prema onima koji joj pokvare raspoloženje.

Više puta je narodne poslanike, koje nije persirala, pozivala da budu dostojanstveni.

“Danas budi dostojanstven, ovo je svečana sjednica, biće prilike da se bijemo“, rekla je nakon što su svi zajedno položili zakletvu.

Na sjednici nam je pokazala arhaičnost svog riječnika korištenjem pojmova  “ođe”, “kako goj”, “obadati”, ali i neispravno izgovorenim terminima poput “konstutativno”.

Od ranije je poznata po poruci Jeleni Trivić da može otići iz države ako joj se vlast ne sviđa.

Povezani članci