Vaše priče

PRIMADONA BEZ PARDONA: Sram vas bilo, otvoreno pismo Senatu UNSA

Primadona Sarajevske opere Margit Tomik-Levy u svom stilu je komentarisala posljednja dešavanja oko utvrđivanja validnosti diplome direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović. Bez biranih riječi poručila je da bi to svaki vozač tramvaja brže riješio od akademske zajednice.

Sram vas bilo.

Nedostojni ste akademskog zvanja koje imate. Svojim pristrasnim i impotentnim stavovima prema Sebiji Izetbegović, osramotili ste Univerzitet koji predstavljate.

Stidim se što imam isto akademsko zvanje kao mnogi od vas. Uspeli ste od najjednostavnijeg slucaja napraviti neobjašnjivu blamažu. Šta vam, za Boga miloga tu nije bilo jasno? Šta tu ima da se razmišlja i odlaže?

To bi i vozaci tramvaja rešili po zakonu za 3 minute. Pitam se da li uopšte imate intelektualni kapacitet za prisustvo na Univerzitetu a kamoli za najviše strucno i akademsko telo.  Problem je diploma Sebije Izetbegović.

Kako je uopšte dospela u Senat, kako je stekla profesorsko zvanje ako je sporna njena diploma? Nema tu nikakvog odlaganja niti istraživanja. Za zasnivanje radnog odnosa, zakon nalaže da priložite valjana dokumenta koja dokazuju da ste kvalifikovani za to radno mesto.

Zbog ćega i kako je moguće da je Sebija Izetbegović iznimka? Očigledno je da ona potrebnu dokumentaciju nema a još je očiglednije da ste svi od reda ili korumpirani ili ucenjeni cim je niste momentalno iskljucili iz nastavnog procesa i pokrenuli krivicni postupak protiv nje. Sama je pred Tv kamerama izjavila da ništa nije polagala u Zagrebu. Njen suprug je također pred Tv kamerama izjavio da je polagala u Zagrebu. Izgleda da on bolje zna ili je polagao u njeno ime...

Prosto kao pasulj. Nemaš dokumenta, ne možeš to da radiš. Smesta van! Slično je i sa falsifikovanom diplomom Dine Konakovića. Jedna minuta posla je potrebna da mu se diploma poništi. Dobićemo premijera vlade FBiH sa falsifikovanom diplomom, vašom zaslugom. Celi svet nam se i onako smeje.  Gospodo, ne mogu vas nazvati pedagozima jer ste osramotili to zvanje i doveli Univerzitet u Sarajevu u istu ravan sa „divljim“ privatnim Univerzitetima u Bijakovićima, Ilidži, Brćkom, Bjeljini, Banja Luci, Mostaru, Doboju, Kiseljaku, Travniku...

Opravdana je ljutnja građana i strah studenata koji su polagali ispite kod sumnjivih osoba koje se predstavljaju kao profesori. Nije Sebija jedina takva na Univerzitetu u Sarajevu.  Sram vas bilo:Rektore- Rifat ŠkrijeljProrektori: Dženana Husremović, Mirza Dautbašić, Enita Nakaš, Dušanka Bošković , Tamara Karača Beljak i Tarik Zaimović. Vi ste najodgovorniji.

Ovo prolongiranje odluke je očigledno  kalkulisanje dok ne vidite konačne rezultate izbora. Ako SDA izgubi svu vlast, na stubu srama će biti Sebija Izetbegović (zasluženo), ako SDA ostane na vlasti, uslediće ponizno izvinjenje dotičnoj gospođi za “nanesenu duševnu bol i javne neprijatnosti”.  Vecina vas je u akademske visine uplovila na SDA pogon a rector po drugi put i na zemljački pogon inkrimisane gospođe…

Narod prezire kukavice a interesđije još više.  Zaslužili ste, a građani to i očekuju da se vama pozabavi Tužilaštvo BiH.

Povezani članci