Vaše priče

POZIV DOGRADONAČELNICI SARAJEVA: Kao vrsna plivačica spašavajte bazen

Predsjednik sindikalne organizacije Ministarstva vanjskih poslova BiH Miro Vujčić pozvao je što više građana Sarajeva da dijele njegov post o stanju na bazenu u Otoka u sarajevskoj općini Novi Grad. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Olimpisjki bazen Otoka kao prvo u svom imenu krije jednu neistinu a to je da "olimpijski bazen"! E pa nije, jer mu fali bazen od 25m za rasplivavanje i radi toga nikada na njemu nije se desilo niti jedno iole ozbiljnije takmičenje.

Ono što je činjenica ovaj objekat je zaista grandiozan, ali i dat od početka na upravljanje ljudima kojima ja ne bi dao dvije nacrtane ovce da čuvaju. Od samog starta bazen na Otoci je bio mjesto gdje su se smještali SDA kadrovi pod vrijednom paskom jedne visokopozicionirane političarke iz SDA.

Ima tu i familija, loza itd itd. I samo jedan kratak period direktor bazena je bio neko ko nije imao veze sa SDA a dolazio je iz SDP-a i iz sportske struke. Kada je poČeo da uvodi red i rad poČele su SDA struje da ga ruŠe zajedno sa sadaŠnjim direktorom. Ali viŠe manje bazen kao bazen je bio odrŽavan i bez obzira na SDA ni jedan njegov sportski dio nije nikada izdat ni jednom privatniku, jer je bazen vlasništvo grada Sarajeva.

I onda se pojavi "mesija" iz NiP a prije toga je godinama radio na bezenu kao SDA kadar i mrtvo hladno izda teretanu i fitnes salu privatniku bez saglasnosti vlasnika bazena, grada Sarajeva!

Da tako to rade kadrovi NiP-a jer misle da su boga uhvatili za onu stvar. Inače taj tip ima veze sa plivanjem i sportom koliko i moja pokojna baba, ali navikli smo da nam takve pakuju u sportske kolektive, saveze i za upravnike sportskih objekata.

Poštovani doktor i drug iz SDP-a Dragan Stevanovć  na jednoj od sjednica tražio je izjašanjavanje po ovom pitanju, ali još nije dobio odgovor na svoj upit.

Također jedan dio objekta je ekskluzivno izdat jednom klubu mada bi trebalo da svi klubovi ravnopravno koriste taj objekat kao što je bilo dok na mjesto direktora nije sjeo neko iz NiP-a ili ex-SDA!.Također postoje slike odnedavno koje su korisnici slikali i u bazenu primjetili male pijavice od nečišćenja pa je to valjda nekome došlo do ušiju pa su ga sredili prije vaterpolo turnira.

Takođre se na ovom bazenu na 50m stazama još uvijek kao u kamenom dobu skaće sa betonskih blokova iako već dugo vremena stoje savremeni blokovi negdje u prostorijama bazena koje niko neće da postavi.

Ima još jedna stvar a to je da ja kao predsjenik sindikata MVP-a od 2019 godine potpisujem ugovor o korištenju bazena za sindikalce pa sam ga tako potpisao i ove godine u Julu mjesecu gdje je stajalo kao i svake godine da se koriste teretana i fitness sala da bi danas dobio aneks ugovora da se to izbacuje iz usluga šo je pravno van svake pameti...

Naravno cijena je ostala ista  Ono sto me posebno čudi je da se puno više oko samog bazena nije uključila Anja Margetic koja je dogradonačelnica grada Sarajeva, jedna od naših najboljih plivačica, dugogodišnja trenerica na tom istom bazenu. Ona ima pune ingerencije da ispita šta se to događa na ovom iztuzetno bitnom sportskom objektu u gradu na kojem pliva na stotine i stotine djece svaki dan.

Povezani članci