Vaše priče

OSVRT IZ SRBIJE: Dodik i Stanivuković kao Suljo i Mujo

Srbijanski advokat Čedomir Stojković, poznat u ovoj zemlji po podršci Ukrajini u ratu sa Rusijom, ismijao je danas poteze predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, ali i banjalučkog gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Stojković je u objavi na Twitteru podijelio videe Dodika kako kosi travu i Stanivukovića koji izbacuje fotelju iz kabineta predsjednika Skupštine grada.

On je zaključio da su dvojica bh. političara “prevazišli svaki vic” po kojima su Bosanci bili popularni u bivšoj Jugoslaviji.

“U Jugoslaviji su bili popularni vicevi o Bosancima. Ali Bosanci danas prevazilaze svaki vic: Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke svađa se sa foteljama; Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, kosi travu srednjevjekovnom kosom, jer je ‘Draško nije pokosio'”, poentirao je advokat iz Srbije.

Inače, Stanivuković je pokušao objasniti svoj potez. Također, Dodik je danas uzeo kosu u ruke i pokosio travu pored brze saobraćajnice Banjaluka – Klašnice, kod Prijedorske petlje. Poručio je kako je “ovo posljednji put da radi posao” nadležnih.

Povezani članci