Vaše priče

ODJEKNULA PORUKA IZ SRBIJE: Trenutak kada smo najdublje pali i ostali tamo

Beogradski novinar Nikola Krstić oglasio se na društvenim mrežama uoči još jedne bolne godišnjice genocida u Srebrenici.

-Bliži se 11. jul. Bliži se godišnjica naše najmračnije tačka u istoriji. Trenutak kada smo najdublje pali. I ostali tamo.

Za neupućene: ne postoje genocidni narod, postoje samo lica koja su odgovorna za genocid; ta tužna i rugobna kovanica je izmišljotina političkog establišmenta, Srpske pravoslavne crkve i Srpske akademije nauke i umetnosti... koja veoma proračunato i namenski ne želi da se javnost suoči sa spoznajom da su ratovi tokom devedesetih bili osvajački i zločinački.

Istina boli, ali u roku od par vrućih, julskih dana 1995. godine, VRS zajedno sa paravojnim formacijama pobila je više od 8.000 Bošnjaka i zakopala ih u jame. I dan-danas mnoge porodice još traže svoje muške članove širom bosanskih vilajeta, poručio je Krstić.

-Milošević, Mladić, Karadžić, Šljivančanin, Lukić, Šešelj, Krstić, Vasiljković, Legija, Beara i još mnogi drugi će jednog dana biti urezani na crnom, mermernom zidu sramote srbijanske istorije oko kojeg će se cveće i trava sušiti. Zid koji će podsećati na posrnuće čovečanstva, stava je Krstić.

Povezani članci