Vaše priče

ALARM IZ RESTARTA: Što Alija nije dao Dodiku - hoće novi drugovi iz FBiH

Dodiku ne treba nova krivudava država kojoj je kost u grlu Brčko, jer entitet RS bi postao zapadna, zaostala provincija Srbije u kojoj Dodik ne bi predstavljao nista. Ili bi manji entitet postao nepriznata teritorija kao Pridnjestrovlje u Moldaviji. Tada se ne bi bogatili na račun većeg entiteta (RS-u se isplaćuje 32% od ukupnog iznosa PDV-a, a ostvaruju 16% - milijarde su u pitanju). Situacija sa akcizama na gorivo je slična.

Piše: SUAD ĐOZIĆ (ReSTART BIH)

Dodika koče samo dvije stvari koje mu Alija u Dejtonu nije potpisao, a te dvije stvari su: 

1. Dodiku treba ZEMLJA da ima od čega da živi (koncesije i pljačka šume), jer sve drugo je propalo, tamo se živi bukvalno na kreditima EU.

2. Dodiku treba NJEGOVO SUDSTVO koje ga neće teretiti za kršenje zakona i Ustava BiH.
 
Dodik je na dobrom putu da obje stvari riješi uz pomoć prijatelja iz FBiH i već zadovoljno trlja ruke. -Dodik će i bez neke velike reakcije OHR-a/ SAD-a to riješiti i njemu dosta. Sve drugo pada na školovane (po)četnike poput Stanivukovića i Trivićke čiji glavni ideolog je Draža Mihajlović, a ne Vučić i druge varalice.
 
A šta je na nama:
 
1.ReSTART (i pored svih stranaka) je natjerao Schmidta da se aktivira po pitanju izmjena izbornog zakona. Parlamentarna skupstina je usvojila izmjene izbornog zakona koje je napisala neka stranka (daleko su od idealnih, ali u ovakvim uslovima i to je dobro). Čeka se šta će uraditi grobar svih zakona, Dom naroda. Kada Dodik tamo zakoči, onda Schmidt nameće rješenje. Zato je Dodik već najavio da pravi svoje izborne zakone. Na taj način bi Rusija povela protiv Amerike sa 1:0. Ipak čeka se glasnogovornik Amerike (kao najvišeg autoriteta u BiH) šta će poduzeti po tom pitanju.
 
2.ReSTART je u saradnji sa još nekim građanima digao prašinu oko Nikšićevog udara na državu, Nikšić se u toj aktivnosti zaklonio iza Schmidta. Ipak, nakon protesta, Schmidt je oprao ruke od Nikšića i njegove odluke. Mi sada spremamo tužbu protiv premijera FBiH, jer su šume, rijeke i sva druga prirodna bogatstva BiH naš prioritet djelovanja.
 
Šta je sljedeće sa čim se bavimo? 

BiH sudstvo, kao najjači adut državnosti BiH! Tu se lome koplja hoćemo li imati državu ili ne!

Povezani članci