Sport

SRBIJA NAVIJA ZA BiH: Savo, pomagaj!

Remi Srbije sa Bugarskom (2:2) doprinio je da reprezentacija Srbije mora pratiti druge rezultate i navijati večeras protiv Slovačke. Srbiji je potrebno da Slovačka ne pobijedi u Zenici protiv Bosne i Hercegovine od 20.45 kako bi ostali u trećoj jakosnoj skupini na žrijebu na Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Na bodovnoj listi koja raspoređuje šešire Orlovi imaju 14 bodova, samo jedan više, ali i bolju gol razliku za dva pogotka, što znači da i bod odgovara ako ga osvoje Zmajevi koje vodi Savo Miloševića.

Za očekivati je da Srbiju preskoče Hrvatska koja igra  protiv Armenije, Italija ili Ukrajina.

U Srbiji večeras pozorno prate tri utakmice, računajući onu u Zenici.

Miloševićevi Zmajevi nemaju nikakav takmičarski motiv protiv Slovačke, osim da se koliko toliko uigraju za baraž narednog marta. No, nakon debakla u Luksemburgu (4:1) i i izostavljanja Amara Dedića i Radeta Krunića koji su od strane selektora Miloševića poslani na tribine zbog opasnosti od trećeg žutog kartona teško da se u Srbiji imaju čemu nadati.

Ljudski.ba je pisao o lošoj atmosferi među Zmajevima i tihom bojkotu Saveza od strane najboljih igrača, Edina Džeke i Miralema Pjanića. Više pročitajte OVDJE.

 

Povezani članci