Sport

BIH SE VOLI I U ŠIROKOM BRIJEGU: Košarkaške Zmajeve na putu za EP podržava i firma Hering, iz KS BIH stiglo veliko hvala

Nije u BiH sve tako crno kao što se ponekad pretstavlja. Naše "Zmajice" i "Zmajevi" ispod košarkaških obruča su jedan od orimjera. Njihov veliki trud i zalaganje kojima su nam donijeli sreću da pratimo dva velika takmičenja kao što su Evropsko i Svjetsko prvenstvo za razliku od većine predstavnika vlasti prepoznaju sponzori. Da se BiH ne voli samo u jednom njenom dijelu pokazuje i priča o Heringu iz Širokog Brijega kojem KS BiH duguje veliku zahvalnost.

Kao i svaki put pred velika takmičenja koje isportaši iz BiH izbore svojim talentom, upornošću desi se drama oko učešća na istom jer u kasama saveza nema novca. Država u pravilu zakaže, ali srećom uvijek postoje oni koji u svemu ne vide politiku.

Često se zamjera da hrvatski i srpski političari ne žele uspjehe reprezentacije BiH, ali to ne znači da Hrvati i Srbi u BiH to ne žele. Politiku prvo demantuju sjajni reprezentativci iz ova dva naroda, ali i sponzori koji ih podržavaju.

Košarkaški savez BiH izrazio je veliku zahvalnost Hering d.d. kao društveno odgovornoj kompaniji koja je finansijski podržala pripreme bh. reprezentacija za velika takmičenja koja ih očekuju.

Podsjetimo, naši Zmajevi će učestvovati na predstojećem Eurobasketu, a Zmajice na Svjetskom prvenstvu, te je pomoć kompanija poput Hering svakako dragocjena u njihovoj misiji.

Hering d.d. Široki Brijeg za projektiranje i graditeljstvo je jedno od vodećih poduzeća u BIH koje se bavi izvođenjem velikih infrastrukturnih objekata ali i manjih objekata iz oblasti građevine.

Na tržištu Bosne i Hercegovine, a i regionalno posluju već skoro 30 godina.

I nemojmo zaboraviti da je FIBA nedavno zvanično objavila da se reprezentacija BiH ne smije podcijeniti. 

Povezani članci