Sport

POTEZ KOJI JE ZAPREPASTIO SVE: Jedan od najgorih nogometnih saveza na svijetu

Ne stišavaju se reakcije nakon suspenzije defanzivca Sheffield Uniteda Anela Ahmedhodžića od strane čelnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Oglasio se i Romain Molina, jedan od najpoznatijih sportskih novinara, dopisnik francuskog L'equipea i britanskog The Guardiana

- Jedan od najgorih nogometnih saveza na svijetu. Ja sam bez teksta, poručio je kratko Molina na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Anel Ahmedhodžić (24) se oglasio na Instagramu nakon sto ga je suspendovao Nogometni savez BiH.

“Htio sam sačekati da se završe utakmice prije nego što progovorim, ali su se okolnosti promijenile. Nažalost, dogodila mi se manja povreda tetive i odlučio sam da ne dođem na okupljanje kako bih započeo rehabilitaciju što je prije moguće i kako bih se vratio što prije na teren.

Svi koji su trebali znati, dobili su informaciju na vrijeme. Znam svoje tijelo i znam da je najbolje da ostanem u Sheffieldu u ovom slučaju kako bih ostavio sebi šansu da ostanem zdrav za ostatak sezone.

Svi znaju šta osjećam prema BiH, svi znaju da ostavim sve na terenu kada igram. Ne vjerujte svemu što pročitate. Svakako, mislim da većina zna za probleme koji su prisutni u našoj reprezentaciji.

Želim svojim saigračima iz BiH mnogo sreće u utakmicama”, poručio je Anel.

Inače, Nogometni savez BiH je jučer objavio da je Ahmedhodžić suspendovan jer nije stigao na pripreme Zmajeva za predstojeće duele protiv Lihtenštajna i Islanda.

Iz Saveza su poručili da je suspenzija protiv Anela pokrenut na zahtjev selektora Mehe Kodre i direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića.

Razlog je taj što je Ahmedhodžić, navodno, prekršio odredbe Pravilnika o reprezentacijama.

Ahmedhodžić je za A selekciju BiH odigrao 21 susret i postigao jedan gol.

Povezani članci