Sport

VICO I PLAĆENICI IDU DO KRAJA: Ovako nešto nikada prije nije zabilježeno

Nogometna reprezentacija BiH prvo će gostovati Lihtenštajnu 13. oktobra, dok će tri dana kasnije igrati na Bilinom polju protiv reprezentacije Portugala.

Dok selektori drugih reprezentacija već uveliko objavljuju spisak igrača za te mečeve zahvaljujući „stručnjacima“ u Savezu BiH još uvijek ne zna ni ko će biti selektor.

Kakva situacija vlada u Savezu najbolje pokazuje činjenica da se pozivi igračima već šalju iako nema selektora, a pema pravilima UEFA-e pozivi nogometašima moraju stići 14 dana prije okupljanja.

Tako su pozivi za utakmice bh. reprezentacije protiv Lihtenštajna i Porugala stigli su na adrese bh. reprezentativaca, a jedan od onih koji je dobio poziv je i kapiten Sarajeva, Almedin Ziljkić, a poziv je potpisao direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović.

Podsjetimo, Nogometni savez BiH smijenio je tri selektora u istim kvalifikacijama, a s klupe su redom potjerani Ivaylo Petev, Faruk Hadžibegić i Meho Kodro, čiji je mandat trajao najkraće. Legendarni je nogometaš Barcelone, Real Sociedada i Veleža na klupi sjedio samo u dva navrata i ostvario jednu pobjedu i poraz.

Danima se spekulirao kako će njegovu poziciju zauzeti srbijanski stručnjak rodom iz Bijeljine Savo Milošević, ali do dogovora još nije došlo.

U međuvremenu se od dresa s državnim grbom oprostio Kenan Kodro, a sve su češće spekulacije da će njegovim stopama krenuti Ahmedhodžić i Pjanić.

Cirkus se nastavlja.

Povezani članci