Sport

ORLOVI RANO LETE: Tadić neće da šuti, zna koje kriv za ispadanje Srbije

Kapiten nogometne reprezentacije Srbije Dušan Tadić kao i ostatak reprezentacije Srbije nije pokazao previše na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj i zasluženo su Orlovi ispali već u grupnoj fazi takmičenja.

Tadić smatra da je zaslužio bolji tretman od selektora Dragana Stojkovića. Nije ga prozvao direktno, no jasno je na šta je 35-godišnji nogometaš Fenerbahčea mislio u izjavi nakon utakmice.

"Teško je ovo. Mislim da sam zaslužio bolji tretman. Timski sam igrač, hoću da pomognem timu i mogao bih još više da pružim. Nisam ja bitan u ovoj priči, bitno je šta donosiš na terenu", kazao je Tadić i dodao:

"Da sam igrao više mislim da sam mogao pružiti više. Odluka je takva i moram da je poštujem. Gledam Modrića u Hrvatskoj. Tri godine stariji od mene, a skoro svaku utakmicu je na terenu. Igram koliko treba, koliko mi kažu i to ću da poštujem."

Posebno je Tadiću žao zbog onog što se dešavalo na meču s Engleskom kada je šansu dobio u drugom poluvremenu.

"Nisam počeo i bilo mi je krivo. Na poluvremenu mi kaže ulazite ti i Ilić. Dajem pun gas, taman da uđem, kaže mi samo ulazi Ilić, a ti odmori".

"Ne znam, onda je normalno da ćeš biti uvrijeđen. Nisam želio nikoga uvrijediti, možda nekome zvuči arogantno, ali sam htio preuzeti odgovornost na sebe i nije bio cilj da nekome nešto govorim. Drugi su tu da pričaju", kazao je on.

Povezani članci