Sport

POBUNA U SRBIJI: Četvorica nogometaša ne žele igrati dok ne ode selektor

Srbijanski mediji pišu da je došlo do pobune u svlačionici Orlova i da nekoliko velikih zvijezda nema namjeru igrati za Srbiju dok je na klupi nacionalnog tima Dragan Stojković.

Telegraf navodi kako je fenomenalni golman Predrag Rajković odlučio da ne nastupa za Srbiju sve dok ne dođe do promjene na selektorskom mjestu, a Informer ima informacije da su isto odlučile i tri velike zvijezde.

To su Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović, te se navodno neće odazivati pozivu ako Piksi ostane na klupi.

Nezadovoljstvo su nakon utakmica javno iskazivali Tadić i Mitrović. Kapiten Dušan Tadić je u nekoliko navrata spominjao kako mu se ne sviđa sistem i organizacija, da bi sinoć otkrio.

"Nismo znali sastav do sat i po prije utakmice. To nisam sretao često u karijeri. Ja smatram da sam trebao igrati više i da sam mogao pokazati više", rekao je Tadić.

Mitrović je također pozvao na promjene unutar nacionalnog tima.

"Mentalno smo, emotivno i fizički iscrpljeni. Borba nije sve, morali smo dosta stvari bolje na taktičkom nivou."

"Sve je ovo za neku krupniju analizu za sve nas i za ljude u Savezu. Isto nam se desilo i u Kataru. Jako veliko razočarenje", poruka je Mitrovića.

Treba svakako istaći da je pred sam početak prvenstva Evrope iz reprezentacije otišao Nemanja Radonjić koji je saopštio da ne želi igrati za selektora Stojkovića.

Izgleda da su njegovim koracima krenule i mnogo veće zvijezde i vidjet ćemo šta će na kraju o ovom slučaju odlučiti Fudbalski savez Srbije.

Povezani članci