Sport

DILETANTI NAS VODE NA DNO: Dogan pozvao na odgovornost i ostavke u Savezu

Profesor Mensur Dogan bio je sa Dželaludinom Muharemovićem gost u studiju BHT 1 na emisiji povodom utakmice protiv Portugala.

 

Dogan je nakon katastrofe BiH kazao kako je uzrok svih problema koje danas ima reprezentacija činjenica da Ivaylu Petevu nije produžen ugovor u trenutku kada je stabilizirao ekipu i osvojio prvo mjesto u Ligi Nacija B.

Smatra kako je igračima jako teško napraviti nešto uz stalne promjene selektora, iako su se potrudili da svakog selektora prihvate na najbolji mogući način.

Profesor Dogan je podsjetio kako je uprava Nogometnog saveza BiH za taj potez iznijela neprimjerena opravdanja, ali ipak i kako su ta i svaka druga odluka bile donesene jednoglasno.

Zapitao se hoće li javnost ikada vidjeti da članovi Izvršnog odbora NS BiH podnesu ostavku zbog svojih loših odluka i preuzmu odgovornost.

Dogan je kazao kako je Brazil 2014. izboren nakon što su Savez vodili ljudi koji su razumjeli nogomet i radili pošteno okupljeni oko pokojnog Ivice Osima i Dušana Bajevića, te da je i naredna garnitura Saveza koliko-toliko od njih usvojila nekih normi u radu, ali ne dovoljno.

Gost BHT 1 podsjetio je o pogubnosti odluke da se igrači iz Hrvatske i Srbije u BiH mogu registrirati kao domaći, te ponovio kako će to dodatno smanjiti broj kvalitetnih igrača kojim ćemo raspolagati u budućnosti.

Povezani članci