Pozitiva

PRVI U BIH: Grad u kojem misle o učenicima, dom za pohvalu

Dom učenika u Trebinju prvi je u BiH izvršio kategorizaciju objekta ovog tipa i od Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske dobio kategoriju hotela sa dvije zvjezdice, što je potvrda kvaliteta usluga smještaja.

Direktor Doma učenika u Trebinju Miro Gredo rekao je Srni da su ponosni na činjenicu da su za sekundarnu djelatnost dobili kategoriju objekta hotela sa dvije zvjezdice.

“To nije mala stvar imajući u vidu činjenicu da je Dom učenika u Trebinju drugi javni objekat u BiH koji je kategorisan – prvi je hotel `Rajska dolina` na Jahorini kojem je to primarna djelatnost”, istakao je Gredo.

On je pojasnio da se kategorizacija objekta dobija na osnovu uslova koje ustanova može da pruži gostima, te naveo da su za kategorizaciju aplicirali prema Ministarstvu trgovine i turizma Srpske jer tokom ljeta pružaju usluge smještaja i hrane sportskim kolektivima i sličnim organizacijama.

“Ponosni smo što je ovo prvi objekat ovog tipa u BiH koji je uradio kategorizaciju objekta i dobili smo kategoriju objekta hotela sa dvije zvjezdice”, naglasio je Gredo i istakao da je ovo velika satisfakcija i zaposlenima u Domu učenika, gostima, ali i učenicima, te roditeljima i starateljima.

On je napomenuo da Dom učenika u Trebinju zakonski nije morao da izvrši kategorizaciju, ali su smatrali da će u narednom periodu ova kategorizacija postaviti neki mjerljiv standard.

“Revizija ovog rješenja će biti za četiri godine, nadam se da ćemo u tom periodu imati bar još jednu zvjezdicu više, što je ujedno i potvrda kvaliteta”, rekao je Gredo.

Dom učenika u Trebinju je ustanova u kojoj borave učenici iz istočne Hercegovine koji pohađaju srednje škole, a ove godine imaju 111 učenika.

“Smještajni kapacitet objekta je više od 200 ležajeva. Uslovi u kojima učenici borave su odlični. Svaka soba ima svoje kupatilo. Uglavnom su smješteni u četvorokrevetnim sobama, što je komforno i udobno za njih”, rekao je Gredo.

Gredo je istakao da Dom učenika ima odličnu saradnju sa svim javnim ustanovama u gradu koje su omogućile učenicima da se osjećaju kao kod kuće, te je zahvalio i Gradskoj upravi Trebinje koja sufinansira Dom učenika.

Povezani članci