Društvo

URNEBES U HERCEGOVINI: 300 maraka kazne jer je predsjednika povukao za nos

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Saša Borjan i član ove partije Ranko Petijević u žiži su trebinjske javnosti zbog međusobnih optužbi za verbalne i fizičke napade, pa je i policija iz tih razloga pisala novčanu kaznu. Ipak, dok Borjan optužuje Petijevića da ga je fizički napao, Petijević sve demantuje i poručuje da je istina sasvim drugačija.

Borjan je stranačkog kolegu prijavio Policijskoj upravi Trebinje za verbalni i fizički napad, navodeći da ga je Petijević, u centru grada, verbalno napao, fizički odgurno i povukao za nos. Kazao je i da je Petijević od njega tražio da se povuče sa čela trebinjskog PDP-a u roku od sedam dana ili da ga u suprotnom neće biti.

Petijević je ubrzo saslušan u policiji i izrečena mu je novčana kazna od 300 KM.

Petijević, s druge strane, demantuje Borjanove navode, tvrdeći da ga nije fizički napao i da nije izgovorio riječi "da ga neće biti ako ne podnese ostavku", te da za cijeli događaj ima svjedoke koji to mogu i da potvrde. Kaže da je iz Trebinja bio odsutan oko tri mjeseca zbog liječenja i rehabilitacije u banji, a da ga je Borjan izbacio iz vajber grupe iako nije bio u Trebinju.

On dalje tvrdi da je od Borjana tražio da podnese ostavku zbog lošeg izbornog rezultata u Trebinju, ali da mu nije prijetio te da je pristao da plati novčanu kaznu kako se sa Borjanom ne bi povlačio po sudu.

Inače, trebinjski PDP ostvario je veoma loš izborni rezultat, a prethodno ga je napustio značajan broj članova.

Povezani članci