Pozitiva

HELEZ GLEDA U BEOGRAD: Danima prati šta se događa u Srbiji, poruka je jasna

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez ne krije stav viđenim s druge strane Drine.

-Danima pomno pratim proteste u susjednoj nam državi Srbiji, jer je za nas jako važno šta se dešava na političkoj sceni naših susjeda.

Za razliku od ranijih protesta čiji su predvodnici uglavnom bili radikalniji od postojećeg režima koji je na vlasti u Srbiji, iako je realno to teško postići, sadašnji predvodnici protesta ipak bude nadu u novu demokratsku bolju Srbiju.

Riječi jednog od predvodnika protesta pisca i odbornika u skupšti Srbije Dejana Atanackovića "na vlasti u Srbiji su oni koji su ubijali Sarajevo, Vukovar, Dubrovnik" bude nadu da će konačno na vlast u Srbiji doći političari koji će se suočiti sa stvarnošću i izvinuti se za sva zlodjela koja je 90-ih godina na prostoru BiH i Hrvatske počinio vojni i politički vrh Srbije na čelu sa presuđenim ratnim zločincom Slobodanom Miloševićem.

Priznanjem agresije i počinjenih zločina i genocida i osudom istih od strane novog političkog vrha Srbije otvorila bi se nova stranica u saradnji dvije suverene države BiH i Srbije, poručio je ministar Helez.

Povezani članci