Politika

TUŽBE I KONTRATUŽBE: Suljagić se žali na policiju, Kojić njega tuži zbog Potočara

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, na društvenoj mreži X je objavio da je dobio poziv na saslušanje u Policijsku upravu Zvornik.

- Ovako postupa policija SNSD-a prema meni. Sutra moram u Zvornik na ispitivanje za "ugrožavanje sigurnosti". Ovako policija bosanskih Srba tretira nesrbe: kao untermensch (podčovjek), bez prava i zakonitog postupka.

 Ne poznajem ni svog tužioca. U međuvremenu, pripadnici ove policijske stanice maltretiraju mene i ostale uposlenike Memorijalnog centra Srebrenica, vodeći neslužbene istrage protiv nas, napisao je Suljagić.

Istovremeno u javnost je izašao i redsjednik Skupštine Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske Branimir Kojić kojeg je Suljagić prijavio zbog "laži" u vezi Potočara.

Kojić je rekao da Suljagića boli istina i činjenica da je, između ostalog, sahranio oca kao žrtvu iz jula 1995. godine, iako je poginuo 1992. godine i što je zbog toga podnio prijavu protiv njega u PU Zvornik.

- Moj otac je ubijen na svom ognjištu, a njegov je ubijen u napadu na srpsko selo i sada njemu smeta što smo ga demaskirali što je sahranjen kao žrtva navodnog genocida. Smeta mu što iznosimo istine i na ovaj način pokušava da me ućutkuje, a moram da kažem da me neće ućutkati, svaku informaciju iznosiću javno i govoriću - rekao je Kojić.

Dodaje da ne želi da prikriva istinu i bude saučesnik u lažima i manipulacijama.

Povezani članci