Politika

TRIVIĆ NIJE ZA GRANICE: Prema Dodiku RS se već odcijepila

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić izjavila je da se prema izjavama predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika "Republika Srpska otcjepljuje po ko zna koji put", te da se čak i "već otcjepila". Poručila je da se sa skupova "Granica postoji" šalju pogrešne poruke, te da među ljudima u BiH ne treba da ima granica.

"Jutros kada sam krenula na posao, vidjela sam bilbord. Mogu vam reći da nije prijatan i na njemu piše 'Granica postoji', na kojem je čovjek i malo mu se vidi vojna oprema. Nije u civilu", rekla je Trivić gostujući u emisiji "Jutro za sve" BHRT-a.

Naglasila je da takve poruke apsolutne nisu dobre, te da ne bi smjele dolaziti ni sa jedne strane.

Osvrnula se na izjavu visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da je opozicija od njega tražila da iskoristi bonska ovlaštenja i smijeni Dodika.

"Ne, apsolutno nikada to nisam tražila. Sa Šmitom sam se sastala prošle godine u junu i tada sam išla da učestvujem na izborima. Sve što sam mu tada rekla, jeste, da ću ja Dodika pobijediti i ostajem pri stavu da suverena narodna volja treba da bude ta koja odlučuje vođenje Republike Srpsle", navela je Trivić.

Ponovila je ranije izjave da je na prošlim Opštim izborima "pokradena", te da je "narodna volja brutalno zgažena". Stoga, kako je rekla, ne priznaje Dodika kao predsjednika RS.

"Dakle, i ako bi iko imao razlog da se 'ljuti' na Šmita, onda sam to ja i to zbog one rečenice o manjim nepravilnosti na izbornom ciklusu koja je rečena petog oktorbra, a tek 10. oktobra je donesena odluka o kontrolnom brojanju koja je pokazalo da su izbori sve samo ne regularni. Možda će nekom zvučati smiješno, ali iz tih razloga ja ne priznajem Dodika kao predsjednika RS", navela je Trivić.

Istakla je da ostaje pri stavu da Šmit nije izabran u skladu sa procedurama u Savjetu bezbjednosti UN-a, te da je potpisala zaključak na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u kojem je to navedeno.

"Tu ne piše ni da je turista, ni da je lažni, ni da je nelegitiman. Čovjek je tu. Mi možemo da zatvaramo oči, ali ne vidim šta će to promijeniti", dodala je Trivić.

Prema njenim riječima, prošle sedmice je odbila sastanak sa Šmitom, jer ne želi da učestvuje u "ratu njega i Dodika".

Povezani članci