Politika

MIJATOVIĆ I SNAGA DOMOVINE ZA USK: Idemo raditi, deblokada Velike Kladuše i pomoć za poplavljene

Ministar obrta i razvoja F BiH Vojin Mijatović u radnoj je posjeti USK. U fokusu je iznalaženje novih efikasnijih modusa podrške privredi, a Mijatović se zahvalio i svima koji su danas i proteklih dana dali svoj doprinos da iz Austrije krene pomoć za ljude ugrožene od poplava u USK.

Ministar Mijatović je danas naglasio kako je  Austrija uvijek bila uz BiH, te najavio da je danas krenula pomoć iz ove države za poplavljena područja u USK i RS.

- Beskrajno hvala Austriji, mom drugu Ahmedu Husagiću i cijeloj ekipi iz pokreta Snaga Domovine, hvala mom drugu Saši Grbiću i svim načelnicima i gradonačelnicima iz USK i RS koji rade na tome da pomoć stigne do ugroženih, istakao je Mijatović dijeleći sliku kamiona koji su krenuli iz Austrije za BiH.

Tokom radne posjete ovom kantonu obišao je općine Sanski Most, Ključ, Veliku Kladušu i Bosansku Krupu. Tamo se sastao s privrednicima. Kao ključan iskristalisao se jedan problem.

- U Velikoj Klladuši odličan sastanak sa udruženjem privrednika, sjajan potencijal, ali ogromni problemi sa lokalnom upravom, ali i graničnim prelazima. Hitno ću spremiti informaciju za sjednicu Vlade FBiH, sa prijedlogom zaključaka. Velika Kladuše je u potpunoj blokadi, tri godine nije izdata ni jedna urbanistička saglasnost, granični prelaz je blokiran i grad je u kolapsu. Ovo je problem svih nas, ne samo građana Velike Kladuše, poručio je Mijatović.

Najavio je podršku Vlade F BiH za nastavak dobrih rezultata u Bosanskoj Krupi koji su ostvareni u razvoju poduzetništva i poslovne zone u ovom gradu. Pozitivne utiske Mijatović je ponio i iz Ključa i Sanskog Mosta.

- Sjajni sastanci sa načelnicima, udruženjima poslodavaca, ali i samim privrednicima. Privreda u Krajini će dobiti svu podršku Vlade FBiH i resornog ministarstva. Idemo raditi, mi smo servis građana i privrede, istakao je Mijatović.

 

 

Povezani članci