Politika

KO SE BOJI MILE JOŠ: Poziv Bećiroviću da prošeta Banjalukom i okači zastavu BiH

Predsjednik GO SDP-a Banja Luka Aleksandar Vuković uputio je otvoreni poziv članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću.

-Slušam prijetnju Milorada Dodika upućenu Denisu Bećiroviću da će loše proći ako prošeta Banja Lukom!

Javno pozivam svog partijskog druga Denisa da bude moj gost, te da zajedno prošetamo Banja Lukom i okačimo zastavu Bosne i Hercegovine na dva kipa Bošnjaka na ulazu u trenutnu Palatu predsjednika Republike Srpske!

Šetao sam Gospodskom ulicom sa Bakirom Izetbegovićem i nije se bojao!

Dočekivao sam i mnogobrojnu našu bosansku raju i nije bilo straha!

Biću i ispred Denisa Bećirovića, može već danas, sutra.....

I što nas bude u šetnji Banja Lukom za Bosnu i Hercegovinu više - ovakvih Dodika i "dodikčića" će biti manje!

A, i ko se uopšte boji Mile još?!

Bosna se brani u Banja Luci, poručio je Vuković.

Podsjetimo, član Predsedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović zatražio je od Pravobranilaštva Bosne i Hercegovine informacije o tome šta je preduzelo u pogledu pravne zaštite državne imovine i imovinskih interesa Bosne i Hercegovine.

Bećirović je takvu informaciju od Pravobranilaštva Bosne i Hercegovine zatražio u vezi s odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, koje su stavile van snage Zakon o nepokretnoj imovini RS-a, prema kojem se nepokretna imovina na teritoriji RS-a smatra vlasništvom tog bh. entiteta, kako bi se pred Tužilaštvom Bosne i Hercegovine pokrenuo krivični postupak zbog "otimanja državne imovine".

On je istakao da je "državna imovina svetinja" i da to ne mogu promijeniti ni prijetnje predsjednika RS-a Milorada Dodika o secesiji.

Reagujući na Bećirovićevu izjavu, Dodik je rekao da pitanje državne imovine nikada neće doći na dnevni red Parlamenta Bosne i Hercegovine.

"Nikada neće doći na dnevni red pitanje zakona o imovini Bosne i Hercegovine. Ako Bećirović misli da može nešto da zaštiti, neka prošeta ovuda pa da vidi kako će proći", izjavio je Dodik.

 

Povezani članci