Politika

DODIKOVI ŠAPTAČI ZATAJILI: Moćni sponzori Rezolucije o genocidu

Predsjednik bh. entiteta Rs Milorad Dodik izjavio je da je i podnošenje rezolucije o Srebrenici u UN-u bez odluke Predsjedništva BiH način rušenja BiH i ponovo negirao genocid u Srebrenici kazavši da je priča o Srebrenici prevara i podvala.

“Sve je prevara. Time se ruši koncept spoljne politike BiH. Nakon toga mi nemamo nijedan razlog da vjerujemo u sve to”, rekao je Dodik", navodeći da inicijativu o toj rezoluciji u UN-u pokreće ambasador BiH, te dodao da se vanjska politika u BiH utvrđuje na nivou Predsjedništva BiH.

Zanimljivo je kako je Dodik tek nedavno saznao kako Rezoluciju u Srebrenici podupire Njemačka.

 Upravo je tu činjenicu komentirao Ivica Puljić, čuveni bh. novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona.

-Čudno je to koliko su neučinkoviti Dodikovi šaptači iz misije BiH pri UN-u. Tek su danas javili da Njemačka sponzorira rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Ja to znam najmanje 2-3 tjedna. Moj izvor nije netko iz ambasade nego Tajništvo Opće skupštine. Treba samo pitati, poručio je Puljić.

Osvrnuo se Puljić i na nevjerovatan istup predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je kazao kako su Amerikanci neprijatelji Hrvatima u BiH.

-Molim vas da ne nasjedate na provokacije i laži Z. Milanovića, radikalnog populiste kojem su politički prijatelji Putin, Orban i - Dodik. Stvarno Zorane? Sve ljudi koji jako vole BiH Hrvate i čine sve za njihov boljitak. Ne nasjedajte na provokacije, razmislite molim vas, poručio je Puljić.

Povezani članci