Društvo

PULJIĆ IZ WASHINGTONA: Katolička crkva i HDZ šute - Šutnja je znak podržavanja

Brojne reakcije pritižu sa svih strana nakon gnusnih poruka ratnog zločinca Darija Kordića. No, još uvijek nema reakcija od strane onih od kojih se to prvenstveno očekuje.

Na to je posebno upozorio bh. novinar Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazzere iz washingtona.

-Još nisam vidio da su zlokobne riječi ratnog zločinca Daria Kordića osudili Katolička crkva i HDZ. Nadam se da će reagirati u suprotnom će to ostati kao jedna od najvećih mrlja na njihovim dušama. "Qui tacet consentire videtur" - Thomas More. "Šutnja je znak podržavanja!", poručio je Puljić.

Podsjetimo, haški osuđenik Dario Kordić u videu koji se širi društvenim mrežama poručio je da se ne kaje i da bi sve ponovio.

Kordić, osuđeni ratni zločinac za ubistvo 116 Bošnjaka u Ahmićima, tokom opuštenog razgovora u društvu kaže da bi sve urađeno - ponovio. Nakon te izjave, okupljeni oko Kordića su i zapjevali pjesmu Vrijedilo je. Pretpostavka je da je snimak nastao početkom augusta prošle godine u vrijeme obilježavanja akcije Oluja.

Uslijedila su reagiranja Amerilke ambasade, visokog predstavnika, te brojnih političara u BiH, a protiv Kordića pokrenuta je i istraga.

Povezani članci