Politika

UPOZORENJE IZ AMERIKE: To je nešto daleko opasnije od Dodika samog

-Milorad Dodik je čovjek opasnih namjera. Ono što Dodik nudi svojim sljedbenicima je nasilnički stav, aura grube snage i mačizma, hvalisanja, nepoštivanja demokracije za koju on tvrdi, a njegovi sljedbenici vjeruju, da je proizvela slabost i nesposobnost.

Njegove nekoherentne i kontradiktorne izjave imaju jednu zajedničku stvar: izazivanje straha, mržnje i ljutnje. Blizak je onima koji su slični njemu – Putinu, Orbanu, Erdoganu ili Vučiću koji mu je potreban, ali nije nezamjenljiv. Svi drugi su prijetnja.

Vjerojatno je i Dodika iznenadilo koliko su mu primitivizam, ljutnja i osvetnički pristup priskrbili sljedbenika. Dodik je jednostavno i doslovno egomanijak. Ali, fenomen koji je stvorio i koji sada vodi postao je veći od njega, a to je nešto daleko opasnije od njega samog, komentirao je Dodikov istup u Beogradu novinar Ivica Puljić iz Washingtona.

Podsjetimo, na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici kod Beograda danas je izvršen prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023".

Događaju je prisustvovao i politički vrh Republike Srpske predvođen predsjednikom entiteta Miloradom Dodikom.

Dodik je istakao da je prikaz bio uspješan. On je čestitao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na današnjem prikazu.

“Vidimo napredak. Moramo biti ponosni. Vojska Srbije je danas snažna i opremljena”, rekao je Dodik.

Kako je istaknuo, svaki put kada dođe u Srbiji vidi kolika je promjena.

“Promjena ka boljoj osposobljenosti, opremljenosti, obučenosti, i svemu onome što je važno da bi se Srbija, njena teritorija, naš narod, gdje god on bio, branio uspješno, i odvratio od od bilo kakvog napada onih koji bi potencijalno to željeli”, kazao je Dodik.

 

 

Povezani članci