Politika

BURA U NIP-u: Stranku napustili ugledni članovi, Konakovića kude, hvale Ademovića

Iako su iz NIP-a ranije demantovali ovu stranku je u Mostaru definitivno napustilo dvanaest uglednih članova. U javnost je procurilo i njihovo pismo centrali.

Iako su iz rukovodstva NIP-a Mostar pokušali demantirati ove navode uz tvrdnje da se članstvo ne osipa već omasovljuje, pismo koje je dvanaest članova NIP-a uputilo predsjedniku stranke, Elmedinu Konakoviću otkriva istinu.

U tom pismu, doskoršnji članovi NIP-a zamjeraju Konakoviću nerazumijevanje i negativnu kadrovsku selekciju u Hercegovini, te iskazuju zahvalnost Kemalu Ademoviću na razumijevanju njihovih zahtjeva.

Među potpisnicima su doktori nauka, magistri, članovi Gradske skupštine NIP-a Mostar i IO Mostara, ali i doktorica Jasmina Mujić Kajan koja je na minulim izborima nosila listu NIP-a za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine.

Ova mlada doktorica interne medicine ostvarila je zapažen izborni rezultat i pobrala simpatije birača te je smatrana jednom od uzdanica NIP-a u Hercegovini.

Nezvanično se pominje mogućnost pojavljivanje potpuno novog političkog projekta u Mostaru i Hercegovini čiji bi pokretači i okosnica bili upravo ljudi koji su napustili NIP.

Povezani članci