Društvo

OŠTAR ODGOVOR NARODU I PRAVDI: Do sada je samo Čović imao ovakav odnos prema Islamskoj zajednici

Završetak pisma je ono što je u Rijasetu Islamske zajednice u BiH shvaćeno kao prijetnja.

Nikakvo pismo iz političke stranke Narod i Pravda (NiP) nije stiglo na adresu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i o sadržaju pisma smo saznali iz medija, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, povodom pisma za koje iz NIP-a tvrde da su uputili reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću.

Kako se navodi, Islamska zajednica je vrlo iznenađena, ne samo načinom, već i tonom pisma.

"Ovo nije način komunikacije. Ovako se ne zakazuju sastanci, a pogotovo se ovako ne komunicira s reisu-l-ulemom. Pismo, koje je objavljeno u javnosti doživljavamo kao pokušaj discipliniranja. U njemu se nama prijeti. Do sada je samo HDZ Dragana Čovića radio na ovakav način i imao ovakav odnos prema Islamskoj zajednici i reisu-l-ulemi", navodi se u saopćenju.

Stranka Narod i Pravda danas je na svojoj web-stranici objavila pismo u kojem traži sastanak s reisul-ulemom Husein-ef. Kavazovićem.

KONAKOVIĆ ZAMJERIO REISU KAVAZAOVIĆU: Pisao mu jer misli da favorizuje jednu stranku i jednog kandidata

U pismu iz ove stranke se vrhovni vjerski poglavar optužuje da podržava "jednog kandidata i jedan politički subjekat", te se traži sastanak, kako se "predmetna pitanja" ne bi postavljala "u javnom prostoru".

Završetak pisma je ono što je u Rijasetu Islamske zajednice u BiH shvaćeno kao prijetnja.

"Mi ovo razumijemo kao poruku da su oni - NiP - adresa na koju ćemo morati ići po svoje mišljenje. To se neće desiti", kaže se u saopćenju Ureda za odnose sa javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Povezani članci