Politika

BLIŽI MU SE KRAJ: Dodikov posljednji beogradski vapaj, ni Kusturica mu ne može pomoći

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik poručio je da u Republici Srpskoj ne žive ničiji podanici, već narod koji je brani od agresije nelegalnog i lažnog visokog predstavnika Kristijana Šmita i bilo kojih drugih neprijatelja.

"To što narod brani mene i rukovodstvo Republike Srpske i podržava sve naše odluke govori da upravo pritisak nelegitimnog visokog predstavnika Šmita i njegovih zapadnih satelita dovodi do jačanje rodoljublja kod našeg naroda u Republici Srpskoj", naveo je je Dodik u autorskom tekstu u "Politici".

Riječ je o još jednom pokušaju da se prebaci odgovornost i mobiliziraju sve političke snage u RS-u i Srbiji kako bi se napravio medijski pritisak zbog podizanja optužnice protiv Milorada Dodika.

Dodik je, osvrćući se na tekst Boška Jakšića objavljen jučer u "Politici" pod nazivom "Dodikov večiti rat", poručio da se u tom tekstu "poznatog dugogodišnjeg dežurnog promotera zapadne politike u Srbiji i regionu", vidjelo da strasti od čovjeka čine prava čuda, te da „Jakšiću o politici, bar u Republici Srpskoj i BiH izmiče vjerodostojna slika, odnosno istina, kao i do sada“.

"Po svom starom običaju ovaj prozapadni promoter u svom tekstu strastveno veliča sve ono što dolazi sa Zapada i sa neskrivenim zadovoljstvom najavljuje da mi prijeti kazna od pet godina zatvora i zabrana obavljanja političke funkcije, zbog optužnice Tužilaštva BiH koja je podignuta protiv mene i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića, zbog neizvršavanja odluke Kristijana Šmita, nelegalnog, neligitimnog kolonijaliste i međunarodnog uzurpatora, lažnog visokog predstavnika čije imenovanje nije potvrđeno Rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN, koji je i inspirator ove optužnice kod Tužilaštva BiH", naveo je Dodik.

Dodik piše da je Narodna skupština Republike Srpske usvojila 27. juna Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH koji predviđa da se odluke tog suda neće primjenjivati i izvršavati na teritoriji Republike Srpske dok Parlamentarna skupština BiH ne donese zakon o ovom sudu.

"Pisanija Boška Jakšića, doajena promovisanja zapadne politike u našemregionu, pokazuje upravo ono da strast od čovjeka čini prava čuda. Tako kod Jakšića, koji je očigledno pritisnut mrzilačkom strašću prema svima koji bilo šta prigovore zapadnoj politici i njenim predstavnicima, očigledno da su njegova prozapadna osjećanja nadvladala sposobnost realnog prosuđivanja, što se vidi i iz njegovog pomenutog teksta u `Politici`. A tamo gdje je blokirana sposobnost prosuđivanja, široke su mogućnosti za vladavinu iluzija i zaslijepljenost kojim vrvi njegov tekst", dodao je Dodik.

-Nema sumnje da se kod Jakšića, u strastvenoj odbrani svega što dolazi sa Zapada i što čine zapadni predstavnici, udomila opasna nekritičnost.

"Kod njega je istina žrtvovana jer je nepoželjna, i što je potpuno nakaradno izložena podsmijehu, kao u primjeru ogromne podrške koju dobijam od ambasadora i generalnih konzula ali i velike većine srpskog naroda, pa i velikog fimskog reditelja Emira Kusturice u Republici Srpskoj", navodi Dodik.

-Očigledno da za Boška Jakšića, zapadnog promotera koji se stavio na stranu nelegalnog kolonijaliste i uzurpatora Kristijana Šmita i njegovih suflera, istina nije poželjna dok je pokušava izvgrnuti podsmjehu.

Vitalnost tog njegovog primitivizma je očigledna i u njegovoj kolumni gdje je ostao dosljedan u odbrani nelegitimnog visokog predstavnika Šmita,koji u ulozi kolonijaliste narod u Republici Srpskoj doživljava kao podanike", naveo je Dodik.

-U Republici Srpskoj ne žive ničiji podanici, već narod koji je brani od agresije nelegalnog i lažnog visokog predstavnika Šmita i bilo kojih drugih neprijatelja, piše Dodik u beogradskoj „Politici“.

Podsjetimo, predsjednik RS-a Milorad Dodik je optužen za počinjenje krivičnog djelo iz člana 203a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine -  Neizvršavanje odluka visokog predstavnika.

Propisana kazna za ovo krivično djelo je od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

Povezani članci