Kultura

PLES ŠTO VLASTIMA NE GODI: Protjeran prije godinu, ostala tuga za 200 djece

Godina prođe, dan nikad! Baš slučajno i simbolično na današnji dan, godinu dana od zatvaranja Maris-a, sportski klubovi imaju konferenciju na kojoj brane „režim“.Kažu kako grad Trebinje pomaže sportske klubove. Skupili se partijski službenici i pričaju o sportu!

Piše: SLAVIŠA STEDANOVIĆ (nebojšavukanović.info)

Režim navodi kako su društveno odgovorni i kako pomažu te klubove jer su svjesni da tamo ima potencijala.. „a sve s namjerom da našoj djeci damo šansu da kvalitetno treniraju i napravimo širu bazu dobrih sportova u Hercegovini gdje djeca imaju fizičke predispozicije za bavljenje sportom“..

Da li postoji i jedan segment društva da je slobodan, samostalan, nepotkupljiv, iskren, moralan, dostojanstven..(da ne nabrajam dalje, očito su ovo postale strane riječi)?

Prošlo je godinu dana i malo sam „prodisao“, malo došao sebi i gledam rubriku dogodilo se na današnji dan.. 

Ovih godinu dana, nebrojeno puta sam krivio sebe zbog 200 djece koja su plesala kod mene. Nisam znao šta da im kažem, bio sam jako povrijeđen i razočaran i samo sam otišao bez pozdrava a to me je najviše boljelo!

Onda shvati čovjek da tu ništa nije ni mogao da uradi jer se tako napravila situacija, mnogo roditelja je dio vlasti i zakazala je ta strana podrške (neki zato što žele „lakšim“ putem a neki zato što su „morali“) i samo su mi se vrata zatvorila.

Uz mene je stala moja porodica i najbliži ljudi, mali broj hrabrih i rijetkih roditelja, portal Moja Hercegovina i njihov novinar Igor Svrdlin kao i lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Usput dobijem po koju poruku podrške sa izgovorom da ne smiju ni da lajkuju ono što pišem zbog posla ili nečeg drugog ali da su uz mene.. Na koji način su uz mene i šta to znači da su uz mene???

Ja ne želim takve ljude uz sebe!

SVE LICEMJER DO LICEMJERA!

Nije trebalo da podrže mene nego djecu! Ja svoj posao znam i uvjek i svuda mogu da radim jer sam dobar u onome što radim ali se niko nije zapitao ni koliko djece nije ništa nastavilo da trenira poslije Maris-a jer se nisu nigdje pronašli i šta je sad sa tom djecom???

I sad gledam ovo nazovi rukovodstvo klubova po Trebinju koji brukaju planinu Leotar iznad Trebinja, kosti Dučićeve se okreću u grobu na Crkvini, brukaju svoje junačke Hercegovačke predke i na kraju brukaju sport zarad malo ćara!

Đoković je zbog svog stava i principa bio spreman da žrtvuje onakvu karijeru i ostane bez ičega a ovi kod nas zbog par hiljada maraka ili posla na minimalcu prodaju svoju dušu!

Gledao sam kako je na identičan način kao i Maris, gospodin Lazar Radan prošao sa promocijom svoje knjige!

Sve repriza do reprize..

KUKU BOGU S’NAMA KAKVI SMO!

I sve se zataškava, sve se upire prstom ako iko digne glas!
Ali takođe sve se pravi „novo“, „bolje“ i „ljepše“! Sve same „ozbiljne priče“ i „dizanje na veći nivo“!

Odmah su krenule gnusne laži da sam dobio neku veliku ponudu u Beogradu i da sam zbog toga ostavio svoju djecu! Odmah su moju djecu okrenuli protiv mene!

Niko da se zapita da li može biti išta bolje od toga da u svom gradu sam napraviš svoj „biznis“ i razradiš tako da ti pozavide mnogi biznismeni!
Da si slobodan da ideš gdje želiš a da posao ne trpi!
Pogotovo što to nije posao nego strast za koju živiš!

Od Marisa koji je dobijao milostinju i bio skoro bez ikakve podrške sa 200 članova napraviše četiri nova kluba (da dobro ste čuli 4) i za njih će sad siguran sam biti novca i nove sale i svi mogući uslovi.

Samo da se zataška i ne širi dalje bruka i sramota!
Nije ni bitno ko će time da se bavi i kome dajete djecu, samo je bitno da se vidi da to postoji, da nije ugašeno nego naprotiv, ima sad mnogo klubova u Trebinju. Kako je krenulo, biće uskoro plesni savez sačinjen od Trebinjskih plesnih klubova..

Nova radna mjesta, naravno po partijskoj dužnosti jer kako je Vučurević upitao na skupštini, šta je sa doprinosima 8 ljudi koji su radili u klubu???

 Sad će siguran sam svi imati doprinose i plate u svim klubovima koji se izrodiše iz Marisa, samo je potrebno da stanu na istu stranu sa ovim „sportskim radnicima“!

Trebinje grad sporta i kulture! Da li je zaista?

Povezani članci