Društvo

VELIKE PROMJENE: Nagli pad broja letova, među ugroženima i aerodrom u BiH

Pet zračnih luka u bivšoj Jugoslaviji u rujnu će imati manje letova i manje kapaciteta u odnosu na pretpandemijsku 2019.

Među njima su Tuzla, Niš, Pula, Dubrovnik i Tivat. S druge strane, Podgorica i Zagreb će imati manje letova, ali će i dalje imati kapacitete veće od onih iz rujna 2019. Sveukupno, Tuzla će zabilježiti pad od 55,1% u broju letova i kapacitetu.

Niš će imati 18,9% manje letova, a kapacitet će biti manji za 13,9%. U Puli će se letovi smanjiti za 34% u odnosu na rujan 2019., a kapacitet će se smanjiti za 37,7%. Broj letova u Dubrovniku smanjen je za 15,6%, uz pad kapaciteta od 12,2%, dok će Tivat imati 49,3% manje letova, dok će razina kapaciteta biti manja za 50,9%.

Kako je Ljudski.ba već pisao, tuzlanski aerodrom bilježi loš rezultat nakon što su tu zračnu luku napustili Ryanair i Wizz Air, koji je ukinuo bazu u tom gradu.

U toku su pregovori tri najveća bh. aerodroma sa bh. vlastima oko ukidanja dijela aerodromskih taksi zbog kojih je i došlo do naglog pada broja letova i zbog čega je ugroženo poslovanje tuzlanskog i banjalučkog aerodroma.

Povezani članci