Društvo

PROMJENE U POSLOVANJU: Niskotarifna aviokompanija koja leti i u BiH uvodi novi način plaćanja

Niskotarifna aviokompanija Wizzair u svojoj ponudi će od maja imati novost.

Naime, putnici će kroz period od šest mjeseci moći da uplaćuju paušalni iznos, a zauzvrat će svakog mjeseca moći da odaberu jedan let, u jednom smjeru ili povratni.

Model pretplate Wizzair MultiPas zasad će biti moguć samo na letovima na domaćim linijama u Italiji i internacionalnim prema Poljskoj, a putnici će na raspolaganju imati četiri opcije - odabrati pretplatu koja uključuje samo kartu, zatim model karta plus prioritetno ukrcavanje, karta i kofer do 20 kilograma ili model koji uključuje sve opcije.

Oni koji se odluče na pretplatu, prvu kartu mogu kupiti odmah, s time da let može biti najmanje pet dana od dana kupovine. Pretplata mora trajati najmanje šest mjeseci pa se obnavlja svaki mesec.

"Putnici ovime za fiksnu cijenu dobijaju odličnu ponudu za nadolazeću ljetnju sezonu, a istovremeno ne treba da nadgledaju cijene i planiraju putovanje puno ranije kako bi dobili najbolju ponudu. Zahvaljujući pretplati putnici mogu vrlo jednostavno odabrati let u poslovne ili odmorišne svrhe" stoji u obaviještenju ove avio-kompanije.

Nešto kasnije opcija će biti dostupna i za ostale evropske letove.

Povezani članci