Pozitiva

VIŠE, BRŽE, BOLJE: Iz Tuzle još Wizz-Aira, ali i letova drugih kompanija

Međunarodni aerodrom Tuzla bilježi sve bolje rezultate u poslovanju, a u aprilu ove godine zabilježen je rekordan broj putnika na ovom aerodromu. Ovako dobri pokazatelji rezultat su pojačane frekvencije letova i odziva putnika na ponuđenih 16 linija u pet država. Dobro poslovanje Aerodroma prate i  infrastrukturalni projekti na Međunarodnom aerodromu Tuzla, u toku je izgradnja trećeg gejta, čime bi se stvorili uslovi za uvođenje trećeg baznog aviona kompanije Wizz Air. 

Pored toga, jedan od važnih projekata je ugradnja svjetala na centralnu liniju na pisti, čime bi ovaj aerodrom došao vrlo blizu tome da ima savršene uslove za polijetanje i slijetanje aviona. Pri kraju je i izgradnja Atrija sa vanjskim uređenjem, a bit će izgrađen i dodatni parking sa 320 novih mjesta. Većina pomenutih radova trebala bi biti završena u ovoj godini.

“Atrij će se prostirati na površini od 604,84 kvadratna metra izgrađenog prostora, a u njemu će biti smještene sve agencije za iznajmljivanje vozila, suvenirnice, turističke agencije i prateći montažni objekti koji su trenutno smješteni u sklopu putničkog terminala”, kazali su iz tuzlanskog aerodroma. Ono što najviše zanima putnika jeste otvaranje linija ka novim destinacijama. U javnosti se najviše spominjala linija za Istanbul (Turska), zasada detaljnijih informacija o navedenoj liniji nema.

Zanimljivo je napomenuti da je Aerodrom Tuzla prvi put u 25 godina postojanja, prošle godine poslovao pozitivno. Podsjećamo, niskobužetni avioprevoznik Ryanair ranije je najavio prekinuti sve letove za Tuzlu od 1. juna ove godine. Ova aviokompanija je počela sa radom u Tuzli 1. novembra prošle godine kada su dogovorene usluge iz Beča, Memingena i aerodroma Arlanda u Stokholmu.

Pored navedenog od 06. juna sa tuzlanskog aerdodroma startaju i direktni charter letovi za Antaliju u organizaciji Golden Toursa a prevoz putnika i ove godine vršit će aviokompanija Freebird. 

Povezani članci