Društvo

ALARMANTNO IZ HRVATSKE: Autohtona plijesan Aleksandra Vučića brižno dozrela u podrumu herojskog naslijeđa

Uroš B. (21), iz Mladenovca, koji je u četvrtak večer ubio osam i ranio 13 osoba,  uhićen je nedaleko od Kragujevca.

Uroš B. u četvrtak večer je ubio osam i ranio 13 osoba nakon što je ispalio rafale iz automobila u pokretu. Pucao na tri lokacije u selu Dubona, nakon čega je počeo da bježi.

Potraga za njim trajala je od sinoć. Na terenu je bilo više od 600 pripadnika specijalnih jedinica,  a tijekom noći čuli su se helikopteri koji su nadletali područje.

Prema pisanjima beogradskih medija, pucnjava je počela nakon svađe u školskom dvorištu, nakon čega je osumnjičeni otišao po pušku kući i krenuo da puca. U pucnjavi su ubijeni policajac i njegova sestra, dok identitet ostalih žrtava nije poznat.

Nakon dva brutalna masakra u susjednoj Republici Srbiji zatražili smo komentar uglednog profesora Zdenka Samaržije koji nam je kazao kako se ovoga boji i ponovno se nada da je ovo samo podudarnost, a ne kauzalitet s prethodnim nasiljem.

-Povijest je puna psihoinfektivnih stanja, a srbijansko društvo njeguje takvu klimu militarnim narativom i kultom hajdučije. Autohtona plijesan Aleksandra Vučića je brižno dozrela u podrumu herojskog naslijeđa, kazao je za Ljudski.ba Zdenko Samaržija, profesor filozofije i povijesti te autor više udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola.

Povezani članci