Društvo

SRBIJA OPET U ŠOKU: Bosanci otišli kući pjevajući, srpsko jedinstvo palo na glasanju

Dok su političke elite iz Srbije i RS-a bildale vlastiti ego i srpskom narodu po kozna koji put bacali prašinu u oči sa Svesrpskim saborom vrteći mantru o tome da su RS i Srbija jedno, Bosanci su pjesmom ponovo osvojili Balkan. Vatromet u Beogradu kojim se zatvorio krug srpskog jedinstva zasjenili su rezultati jednog takmičenja.

Od davnina se govori kroz Bosnu ne pjevaj, kroz Makedoniju ne pjevaj i ne igraj. Tako je sinoć Bosna i Makedonija dominirala Zvijezdama Granda.  Čak sedmero takmičara iz BiH je ušlo među 12 najboljih pokazujući još jednom da su proteklih godina zasluženo stekli epitet favorita.

U velikom finalu pobjedila je tuzlanka Šejla Zornić koja je sevdalinkama osvajala srca publike.

Šejla je u prvom krugu pjevala pjesmu "Oj, Safete Sajo, Sarajlijo". Ona je zasjenila sve svojom pojavom u crnoj uskoj haljini, ističući svoj besprijekoran stil i samopouzdanje.

U drugom krugu se predstavila pjesmom "Da sam ptica", a u trećem je pjevala pjesmu Hanke Paldum "Mojoj majci" i svojom emocijom i interpretacijom je sve ostavila bez daha.

Podsjećamo, pobjednik "Zvezda Granda" ove godine osvaja statuu, pjesmu, automobil kao i kompletan marketing.

Dosadašnji pobjednici iz BiH u prethodnim sezonama Zvezda Granda su: Amar Jašarspahić, Mirza Selimović, Haris Berković, Ibro Bublin, Anid Ćusić, Džejla Ramović, Mahir Mulalić i Nermin Handžić.

Šejla je osvojila 132.047 glasova publike.

Toliki broj glasova nije mogao proći a da se sve ne poveže sa Svesrpskim Saborom.

Tako je Muhamed Mahmutović prokomentarisao:

Dok su Duduk&com saboravali i potkopavali nam temelje opstanka, nisu nas mogli omesti. Mi smo se do kasno u noć borili da imamo pobjenika zvezda granda. Pa nek vide da nismo neka sitna buranija s kojom će se lahko obračunati...Nek sad krenu tenkovi preko Drine, mi ćemo ih s pjesmom dočekati, pa nek vide kako je!

S druge strane možda u nekim narednim takmičenjima vidimo i Dodika jer se popularnost sve manje osvaja mahanjem zastavama.

Povezani članci