Politika

SRPSKI SVET NA ČEKANJU: Vučić i Dodik čekaju Rezoluciju o Srebrenici

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u nedjelju s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o aktualnim pitanjima iz regije.  

 

Vučić je posebno izvjestio Milorada Dodika o aktivnostima Republike Srbije i njezine delegacije u UN povodom prijedloga Njemačke i drugih velikih sila da se usvoji Rezolucija o Srebrenici. Istaknuo je da je situacija po srpski narod veoma teška i složena, te da je sasvim jasno da će velike zapadne zemlje pokušati da izglasaju pomenutu rezoluciju, gotovo po svaku cijenu, navodi se u priopćenju objavljenom na Vučićevom Instagram nalogu Budućnostsrbijeav.

Također, predsjednik Srbije je obavijestio predsjednika Dodika da je Republika Srbija uložila maksimalne napore da zaštiti, ne samo vitalne interese srpskog naroda, već i istinu i međunarodno pravo.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je obavijestio Vučića o svojoj posjeti Ruskoj Federaciji i rezultatima te posjete. Istovremeno, Dodik je zatražio od predsjednika Srbije da Sabor srpskog naroda, Srbije i Srpske bude održan odmah po usvajanju Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, jer srpski narod mora da pruži snažan odgovor na najteže, kako se navodi u priopćenju, moralne, pravne i političke diskvalifikacije koje su protiv njega pripremljene.

Vučić je prihvatio ideju Dodika, te će datum održavanja Sabora srpskog naroda biti određen neposredno po okončanju održavanja Generalne skupštine UN i glasanja o rezoluciji.

O svim ekonomskim projektima i drugim vidovima suradnje, predsjednici Vučić i Dodik razgovarat će 1. svibnja u Beogradu,

Povezani članci