Društvo

NE DAJ BOŽE DA SE SRBI SLOŽE: Puklo u vladajućoj koaliciji, ne žele s Dodikom

- Nije moguć dogovor na lokalnom nivou unutar vladajuće koalicije koju predvodi SNSD i zato će na lokalne u dvije ili više kolona, kazao je predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović, predstavljajući kandidata ze stranke Dejana Kojića za načelnika Pala.

- Stav koalicionih partnera na nivou Republike je da svako ide sa svojim kandidatom, idemo u dvije ili više kolona", potvrdio je Čubrilović ono što se odavno šuška da među koalicionim partijama u vlasti nema harmonije.

Kandidata za načelnika Pala ima i SNSD, koji je za tu funkciju predložio Damjana Škipinu.

"Ovo neće niti bi trebalo da utiče na koalicione odnose", kaže Čubrilović.

Poslanik Demosa u NSRS Aco Stanišić kaže da još postoji vremena i razuma da se sjede razgovara i  podrži jedan kandidat kako bi se pokazala sabornost i želja da budućnost Pala u narednom periodu bude kvalitetna.

Vlast u Palama drži SNSD sa koalicionim partnerima, među kojima je i Demos.

Dejan Kojić, koji će biti kandidat za načelnika, aktuelni je direktor preduzeća Vodovoda i kanalizacije Pale.

Navodi da će biti spremni da odgovore na sve pokušaje diskreditacije njega kao kandidata i ljudi sa liste Demosa.

On nije otkrio ko pokušava da ih diskredituje, ali je najavio da će u narednih mjesec dana pozvati sve političke subjekte sa područja opštine kako bi razgovarali o podršci njemu kao kandidatu za načelnika.

Ujedinjena Srpska i DEMOS, dvije stranke vladajuće koalicije u RS ostale su nedavno bez istaknutih članova. Slobodan Stanarević izvršni direktor Autoputeva obavijestio je DEMOS da svoju političku budućnost vidi u SNSD-u. Istim putem će najvjerovatnije i Natalija Trivić, direktorica banjalučkog aerodroma iz Ujedinjene Srpske. Stranku Nenada Stevandića napustio je i jedan od odbornika u skupštini grada Banjaluka. U ovoj stranci odbacuju tvrdnje da je riječ o udaru vrha SNSD-a na suviše osnažene koalicione partnere.

Ujedinjena Srpska, kako saznajemo, neće podržati kandidata SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke. Priznaju da odnosi u najvećem gradu nisu dobri.

Biće zanimljivo vidjeti rasplet u namjeri DEMOS-a da objavi kandidaturu za načelnika Pala kojem se protivi SNSD. Zvanično jedini uslov koalicionim partnerima, prema riječima portparola SNSD-a, je da ne sklapaju pakt sa opozicijom.

Povezani članci