Vaše priče

VUKANOVIĆ DLAKU MIJENJA, ALI ĆUD NIKADA: Ljut na Nikšića zbog partizana i četnika

Dogovorene igre i predstave ponavljaju se svake godine, kao godišnja doba, glumci i statisti su uglavnom isti, samo su Bakira Izetbegovića u ulozi velikog domoljuba Bošnjaka i zaštitnika Bosne i Hercegovine zanijenili Dino Konaković, Nermin Nikšić, Forto i Vojin Mijatović, koji tradicionalno statira u Banjaluci, tvrdi zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović.

-Da je navodno obilježavanje AVNOJ-a sve osmišljno govori podatak da su Bošnjaci nesmetano organizovali tribinu u Zvorniku i Doboju, gdje je organizator bio Selvid Hurtić, Dodikov izbor za reprezentativca Republike Srpske i ministar u Savjetu ministara BiH, bez ikakvog protesta i otpora, jer to nije bio cilj Dodika i Trojke, koalicionih partnera koji su sve unaprijed dogovorili u Banjaluci.

Veoma su uvredljive izjave Nermina Nikšića kako su „partizani pobijedili četnike“, data u Banjaluci jer je Potkozarje partizanski kraj koji je dao ogromnu žrtvu u borbi sa ustašama i fašistima, više je bilo Srba iz ovog kraja u partizanima 1941 godine nego svih muslimana, kako su se Bošnjaci tada zvali, i ne znam otkud pravo da sada svojataju partizanski pokret jer je u njemu bilo svega nekoliko procenata Bošnjaka i Hrvata sve do 1943. godine, i on je u početku bio isključivo srpski antifašistički komunistički pokret.

Sve do 1943. godine mnogo muslimana je bilo u Jugoslovenskoj vojsci u otadžbini, predvođenih Ismetom Popovcem i Mustafom Mulalićem, ali i ustašama, domobranima, muslimanskoj miliciji, pa i SS Handžar diviziji, pa Nikšić i Konaković nemaju nikakvo pravo da se pozivaju na Tita i AVNOJ, jer su se u njega trebali zaklinjati 1990. i 1991. godine a ne slijediti ekstremistu Aliju Izetbegovića, koga je hapsila i osudila na zatvor zbog ekstremizma Titova policija i pravosuđe, poručio je Vukanović.

Povezani članci